Miodrag Vuković Foto:DSP Promo

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kazao je sinoć da je bio zadržan sat i po na pasoškoj kontroli na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, prilikom povratka u Crnu Goru, bez obrazloženja, iako je bio u kolicima.

Na ovaj slučaj reagovali su iz crnogorske opozicije.

Socijaldemokrate (SD) su poručile da je ponašanje prema Vukoviću najbolji pokazatelj odnosa zvanične Srbije prema Crnoj Gori.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Sramotno ponašanje prema poslaniku Miodragu Vukoviću na aerodromu Nikola Tesla, ali i brojnim drugim crnogorskim poslanicima, najbolji je pokazatelj stvarnog odnosa zvanične Srbije prema Crnoj Gori, ma kakve bajke pričali srpski zvaničnici u medijima. Maltretiranje čoveka u kolicima i koji pritom ne ulazi nego izlazi iz zemlje, a sve zbog političkih nesuglasica, je sramota, i prelazi granicu prihvatljivog u politici, pa i elementarne pristojnosti“, ističe se u saopštenju SD.

Iz te partije su dodali da se nadaju ipak da će vlasti u Srbiji ubuduće poštovati ljudsko dostojanstvo i osnovna pravila ponašanja u protoku ljudi među državama.

„Jer oni ne predstavljaju sami sebe već građane Srbije, koji bez sumnje ne podržavaju nedostojno tretiranje bilo koga“, piše u saopštenju SD, prenose Vijesti.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram