Sinoć su Rijeku pogodile razorne poplave. Pričinjena je ogromna materijalna šteta čija se tačna vrednost još uvek utvrđuje, a bujica je odnela i jedan život.

Prema poslednjim procenama, u sredu uveče j palo 222 litra kiše po metru kvadratnom. Time je za samo jedan dan oborena prosečna mesečna količina kiše za septembar, a kiša je nastavila da pada i danas, pa je od ponoći palo dodatnih 46 litara po metru kvadratnom.

Foto: Printscreen Pixsell/Video

U poplavama, koje su za vrlo kratko vreme preplavile riječke ulice, stradao je jedan čovek čiji identitet policija još nije saopštila, piše Jutarnji.

Prema rečima očevidaca, oko devet uveče njega je povukla voda i on se otkotrljao ulicom pedesetak metara. U dnu ulice stao je ispod kombija i nekoliko puta pokušao da ustane, ali ga je voda povukla ispod vozila. Prolaznik je pokušao da mu pomogne izvlačeći ga deset minuta, a pozvana je i policija. Nažalost, policajci su mogli samo da potvrde njegovu smrt.

Pročitajte još:

Opasnost nije prošla

Međutim, opasnost nije prošla i na snazi je narandžasto upozorenje DHMZ-a, koje pokazuje da će kiša će ponovno biti obilna. Naime, za navedene krajeve DHMZ je oglasio narandžasto upozorenje. DHMZ javlja kako će danas biti umereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše.

Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vetar slab i umeren jugozapadni, a u severozapadnim područjima okrenuće na severni.

BONUS VIDEO Uragan Ijan opustošio Kubu