Foto: Shutterstock

Britanac tvrdi da ga je ukrajinska izbeglica koju je primio u kuću, seksualno napala u njegovoj spavaćoj sobi. Dodaje da je izgubio veru u policiju, nakon što je njegov napadač pušten bez optužbe i smeštan na drugom mestu.

Domaćin (34) iz Birmingema kaže da je besan jer policija nije pregledala njegove povrede, uprkos tome što ima modrice na zadnjici, rukama i nogama nakon navodnog napada koji se godio u avgustu ove godine u njegovoj kući.

Policija Zapadnog Midlenda odlučila je da nema dovoljno dokaza nakon što je uzela izjave od dvojica muškaraca. Muškarac koji je izneo optužbe tvrdi da policija nije čak ni pokušala da prikupi DNK dokaze.

Vlasti su navodno prvobino odbile da otkriju gde je izbeglica premeštana i da kaže da li će njegovi novi domaćini biti upozoreni na optužbu protiv njega.

Međutim, kasnije je izneto da je doneta odluka da izbeglica bude premeštena preko šeme „Kuće za Ukrajinu“.

Navodna žrtva napada, koja je tražila da ostane anonimna, rekla je da „nepoznavanje gde se njegov napad nalazi izaziva veliki strah kod njega“.

„Nisu hteli da mi kažu da li je u lokalnom području. Srećom, uzeli smo ključ iz njegovih stvari pre nego što je otišao ali ne postoji zabrana prilaska koja bi ga sprečila da se pojavi“, navodi se.

Policija je istakla da „u potpunosti podržava žrtvu, ali da nisu našli nikakve dokaze koji bi podržali ovakvu optužbu ili osudu“.

Ova šokantna priča dolazi nakon što se program „Kuće za Ukrajinu“ našao pod pritiskom.

Program se suočio sa brojnim problemima, a porodice domaćini se redovno svađaju sa svojim gostima zbog dubokih kulturnih razlika. Veliki broj Britanaca je ostao i bez novca koji im je obećan za svaku primljenu izbegličku porodicu.

Domaćin koji kaže seksualno zlostavljan živi u dvosobnoj kući sa svojim partnerom koji je migrant. Rekao je da je hteo da primi izbeglicu iz Ukrajine nakon što je video užase invazije Vladimira Putina.

„Osećao sam se dužnim, jer smo imali dve spaveće sobe. Samo smo hteli da pomognemo“, naveo je.

Foto:profimedia.rs

Istakao je da je delovalo da se muškarac kog je izabrao dobro uklapa u domaćinstvo.

„Razgovarali smo telefonom, svidela nam se ista serija, imamo slična interesovanja, delovao je kao prosečan tip koga ćete sresti u pabu“, naveo je.

„Bio je u redu sa nama što samo gej, nije delovao homofobično“, dodao je.

Čovek za kojeg je rekao da je iz Užgoroda i da radi u turizmu, stigao je početkom avgusta i u početku je sve izgledalo dobro.

„Zaista se slagao sa mojim partnerom. On je migrant takođe i zato je hteo da mu pokaže Birmingem i okolinu. Rekao je da je strejt ali da nije imao mnogo sreća sa ženama. Tada je u šali rekao „da bi možda trebao da počne da izlazi sa muškarcima“, naveo je.

London policija Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Potom, tri nedelje nakon što je primio izbeglicu u kuću, domaćin je rekao da je seksualno napadnut, dok mu je partner bio na putu.

„Seo je pored mene na sofu i milovao me po vratu. Nisam znao kako da reagujem“, rekao je Britanac.

Kada je domaćin legao, Ukrajinac mu je navodno došao u spavaću sobu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Očigledno je mnogo popio i počeo je da mi masira leđa. Zatim me je zagrlio, sećam se da sam rekao ne i da sam pokušao da ga odgurnem od sebe. Stavio mi je svoje genitalije u lice. Imao sam modrice po zadnjici, rukama i nogama“, rekao je.

Kada se probudio sutradan, bio je šoku i nije izlazio iz sobe ceo dan.

„Osećao sam se da je to moja greška, nisam znao šta da radim. Nisam znao da li treba da kažem partneru ili bilo kome, a on se ponašao kao da se ništa nije desilo“, naveo je.

Domaćin se potom poverio prijatelju, a onda i svom dečku i obojica su ga podržala da pozove policiju.

Sutradan kada je policija došla uzeli su izjavu do domaćina, ali su zaključili da nema dovoljno dokaza za optužnicu i pustili su ukrajinsku izbeglicu.

BONUS VIDEO: Odbrana Bahmuta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar