Venčanje Foto:Shutterstock

Britanac je za medije otkrio kako se do ušiju zaljubio u ukrajinsku izbeglicu nakon što je video njenu sliku, pa je koristio Gugl translejt da bi joj se udvarao.

Luk Dikinson (28) iz Bristola, oženio je svoju mladu Viru Klimovu (37), računovođu iz Ukrajine, krajem septembra, manje od tri meseca nakon što su prvi put počeli da razmenjuju poruke koristeći popularnu internet stranicu za prevođenje.

Vira je majka jednog deteta i ostala je bez krova nad glavom u Odesi nakon što su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu 24. februara ove godine. Stan u kojem je živela sa ćerkom (15) potpuno je uništen.

Vira je sve stvari skupila u jednu torbu i pobegla je sa ćerkom iz Ukrajine, prenosi Dejli mejl.

Odlučile su da krenu u Moldaviju, kada su sa Lukom stupile u kontakt preko onlajn grupe. On se prijavio da vidi da li može da pomogne onima koji beže od rata.

„Grupe su bile za ljude koji su pokušavali da pobegnu iz Ukrajine u Engelsku tražiće pomoć i savet ili samo nekog sa kim mogu da razgovaraju. Kada smo razgovarali, Vira je uvek bila sređena i imala je spremna dokumenta“, rekao je on.

„Kada sam video njenu forografiju, pomislio sam ‘Oh zdravo’, pa sam joj poslao privatnu poruku“, dodao je on.

Par je počeo da ćaska kad god je mogao, dok je Vira čekala odobrenje da otputuje u Britaniju.

„Nisam baš mislio da će to ići nekud, jer je bila na drugoj strani Evrope, a onda mi je rekla da dolazi u Englesku“, rekao je on.

„Šalili smo se i smejali, njen smisao za humor je savršen. Svi uvek kažu da niko ne razume engleski humor, ali ona razume“, dodao je on.

„Koristili smo Gugl translejt jer ona nije razumela engleski. Zaista mi se dopala, tako da to nije bilo važno“, istakao je.

Majci i ćerki su bile potrebne nedelje da putuju Evropom. Stigle su pošto u Mađarsku, pa u Holandiju. Vira je tada mogla da bira da li hoće u Australiju, Kanadu ili u Britaniju. Imala je prijatelja Moldavca koji se preselio u Bristol da radi, tako da je on ponudio da sponzoriše njen dolazak.

Foto: Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / UPI / Alamy / Alamy / Alexander NEMENOV / Sergei BOBYLYOV / AFP / Profimedia,

Odmah je počela da uzima časove engleskog i da uči da vozi. Sa Lukom se upoznala uživo 3. jula.

„Pitao sam je da li voli piće u mojoj hidromasažnoj kadi za prvi sastanak. U ovom trenutku sam znao da mi se sviđa. Bila zaista to jaka privlačnost i za nju. Prenoćila je, a ja sam sutradan zakasnio na posao“, dodao je.

Nakon tog prvog sastanka postali su nerazdvojni. Tok vikenda su otišli na drugi sastanak u Bristol. Putovali su i u London.

„Znao sam da želim da je oženim posle dve nedelje. To je kliše, ali samo smo kliknuli i to je to“, rekao je.

„Oboje smo se složili da to želimo da uradimo sada. Nismo hteli da čekamo“, naveo je.

Zaprosio ju je 23. avgusta u Londonu. Venčali su se u Bristolu 30. septembra. Vira je održala govor na ukrajinskom i engleskom jeziku.

Luk kaže da je Vira uznemirena zbog svakodnevnih vesti iz svoje zemlje. U sukobu su joj stradali i prijatelji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tek poslednjih nekoliko dana nije bila uznemirena jer je njena porodica stigla u Poljsku. Njena nada je da će jednog dana moći da me odvede u Ukrajinu i jedva čekam“, rekao je.

Vira ima tri sestre i dok su dve bezbedne u Poljskoj sa majkom, jedna i dalje živi u okupiranoj Ukrajini. Njena dva brata su uhvatili Rusi na početku rata, ali su pobegli.

Luke i Vira se nadaju da će moći da imaju decu. Iako Vira i dalje živi kod prijatelja koji je sponzorisao njen dolazak, planira da se preseli kod Luka u decembru. Virina ćerka se sada školuje u Bristolu.

Vira je za medije rekla da je srećna što je mogla da pobegne od rata.

„Na kraju sam našla čoveka za sebe. Oboje smo odmah znali da nam je suđeno. Moji prijatelji mi zavide što sam našla muža“, rekla je.

Kažu da je njihova veza jedina dobra stvar koja je proizašla iz toga što jer ruski predsednik Vladimir Putin napao Virinu domovinu.

„Iz toga je proizašlo nešto dobro za nas. Da se to nije desilo, nikada se ne bismo sreli, tako je jednostavno“, rekao je Luk.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar