Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Policija je istraživala mnoge verodostojne pretnje Megan Markl dok je živela u Velikoj Britaniji, otkrio je bivši šef policije za borbu protiv terorizma Nil Basu.

Basu, koji se povlači sa mesta pomoćnika komesara za specijalizovne operacije Metropoliten policije, rekao je da su pretnje koje su upućivane vojvotkinji od Saseska bile „odvratne“ i „veoma stvarne“.

Upitan da li su pretnje bile verodostojne, on je odgovorio: „Apsolutno, i da ste videli stvari koje su napisane i da ste ih primili… vrsta retorike koja je na internetu, ali ne znate šta ja znam, osećali biste da vam neko preti sve vreme“.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Basu je rekao da su Megan Markl više puta upućivane pretnje.

„Imali smo timove koji su to istraživali. Ljudi su procesuirane za te pretnje“, naveo je.

U zapanjujućem intervjuu dok se sprema da napusti Metropoliten policiju posle 30 godina, on je takođe sugerisao da su njegovi otvoreni stavovi o rasi doveli to toga da mu je onemogućeno da postane šef Nacionalne agencije za kriminal i zahtevao je obračun protiv rasističkih policajaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Basu, koji je bio najviši britanski policajac za etničke manjine, ispričao je Keti Njuman sa Kanala 4 o svom ličnom iskustvu sa rasizmom i rekao je da je zbog njegovih otvorenih stavova po potom pitanju bio u sukobu sa vladom.

Tvrdio je da ga je to možda koštalo šanse da preuzme funkciju šefa Nacionalne agencije za kriminal.

Bivši pripadnik policije je sugerisao da je rasizam i dalje problem u policiji, a dodao je i da je novi komesar Metropolitenske policije ser Mark Rouli „radio pravu stvar“ pozivajući na veća ovlašćenja za otpuštanje policajaca.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar