Foto:- / Wavebreak / Profimedia

Postavljena bomba dovela je danas, na jugozapadu Pakistana, do iskliznuća voza iz šina, pri čemu je 15 ljudi unutra povređeno, saopštile su lokalne vlasti, a kasnije je odgovornost za ovo nedelo preuzela jedna separatistička organizacija.

Voz je prolazio kroz oblast Bolan u provinciji Baludžistan kada je bomba aktivirana, a eksplozija je bila toliko jaka da je izbacila sa šina osam vagona, rekao je jedan od zvaničnika oblasti, Samiulah Aga.

Spasioci su povređene prebacili do obližnje bolnice, a teže ozleđeni su smešteni u vojnu bolnicu u Kveti, glavnom gradu Baluhistana. U toku je popravka oštećene pruge.

Nekoliko sati kasnije, separatistička Oslobodilačka vojska Baludžistana – koju su SAD 2019. godine stavile na svoju listu terorističkih organizacija – preuzela je odgovornost za napad.

Portparol separatista Azad Baloh rekao je da su na meti bili pripadnici snaga bezbednosti Pakistana koji su putovali vozom do garnizona u Ravalpindiju u provinciji Pendžab na istoku zemlje.

Za sada ni vlada ni vojska nemaju komentar na tvrdnje separatista.

Baludžistan je više od 10 godina poprište ustanka niskog intenziteta, a separatisti traže ili autonomiju ili otcepljenje od Pakistana.

U Baludžistanu deluju i druge naoružene grupe, a ova provincija se graniči sa Avganistanom i Iranom.

BONUS VIDEO: Pokušaj atentata na Imrana Kana

:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar