Foto:shutterstock

Kad su stari policijski znanci udružili snage kako bi ideje o brzoj zaradi prostitucijom u Zagrebu sproveli u delo, a s obzirom na pređašnje znanje i iskustvo o "prodavanju ljubavi", itekako su znali da će im se potoci novca slivati u džepove. Sada je otkrivena velika šema prostitucije koja je ceo kvart u Zagrebu pretvorila u leglo bluda i razvrata, a u svemu je učestvovala i devojka iz Srbije.

Razrađeni plan bio je jednostavan. Po oglasima su objavljivali erotske oglase o pružanju seksualnih usluga, golicajući pritom maštu osoba željnih „ljubavi“. Klijenti su se potom odlučili da pozovu brojeve naznačene u objavi, al niko im se nikada na te, prve pozive nije javljao.

Umesto toga, odmah bi im pristizale automatski generisane tekstualne poruke, SMS-ovi sledećeg sadržaja: „Bokić. Nova sam ovdje i samo kratko tu! Sat vremena je 1000 kuna, a pola sata 600. Odnos sa zaštitom, ljubljenje, moguć striptiz 1000 kuna za 1 h“. A bilo je i SMS-ova o pružanju „seksualnih usluga bez požurivanja u klimatiziranom prostoru“ uz napomenu da analnog odnosa nema.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Nije se dugo čekalo na prve poslove, za čije su potrebe unajmili nekoliko stanova u jednoj „elitnoj“ zgradi u zagrebačkom naselju Špansko. Na tu je adresu potom ekipa, opet putem SMS poruka, slala klijente željne vruće zabave, gde su ih čekale devojke u donjem rublju – jedna je bila iz Srbije, a identitet drugih i dalje je nepoznat. Klijenata je bilo svakakvih, od šarolikog spektra ugostitelja, preko menadžera u prodaji.

Policija je posebnim dokaznim radnjama otkrila da su pola sata, zavisi od procena, naplaćivali od 500 do 800 kuna, a celi sat bio je od 1000 do 1400 kuna. Deo zarađenog novca od više od 700.000 kuna osumnjičeni su preuzimali prema prethodnim dogovorima, što je dokazano i iz snimljene telefonske komunikacije i iz razmenjenih poruka.

Ilustracija Foto:Shutterstock

„Ajde diži dupe. Odi prvo uzmi novce pa onda dođi“, govori prvoosumnjičeni svom prijatelju koji mu, pun razumevanja prema prodavačicama ljubavi, odgovara: „Neću sad otić uzet jer spavaju“. Na to se D. Z., s novom dozom razumevanja, s njim slaže, ali mu napominje da je bitno da novac ode preuzeti on.

D. Z. (39) i A. C. (46), kao par, uz pomoć prijatelja S. G. (41) u kratkom periodu od kojih mesec dana tako su zaradili izdašan novac. No, veliku fluktuaciju ljudi kroz zgradu od jutra do mraka uočili su sami stanari tog stambeno-poslovnog objekta, pa su kriminalisti zasukali rukave i krenuli u potragu prateći oglase i uz pomoć posebnih dokaznih radnji prisluškivanja posložili mozaik biznisa koji je u proteklih malo više od mesec dana koristilo 445 osoba.

Foto: Shutterstock

Jutarnji list nezvanično saznaje da su se neki osumnjičeni branili ćutnjom, a neki su negirali krivicu i povezanost s telefonskim brojevima. A. C. je svoj odlazak u elitnu zgradu pravdala posetom prijateljici i odlaskom u teretanu. Ona je, naime, nekad bila prvakinja u fitnesu. Protiv nje i partnera u Splitu se trenutno vodi postupak zbog prostitucije.

Policija im je u pretresima stanova na temelju sudskih naloga oduzela 23 mobilna telefona, 15 SIM kartica i dva nosača za kartice, dva laptopa, spoljnu memoriju, veću količinu prezervativa te određenu količinu novca u domaćoj i stranoj valuti za koju se pretpostavlja da potiče od pružanja seksualnih usluga.

Komentari

Svi komentari (0)