pacov, glodar
Foto: Shutterstock

Pacovi u Njujorku uskoro bi mogli da se suoče s novim neprijateljem, ukoliko tim gradonačelnika Erika Adamsa pronađe pravu osobu koja će voditi bitku protiv ovih glodara.

Adamsova kancelarija je nedavno objavila oglas za novog „direktora za ublažavanje uticaja glodara“ ili onoga što mnogi nazivaju „carem pacova“.

Traži se „pomalo krvožedna“ osoba koja se ne protivi „velikom klanju“ koja će biti u potrazi za ozloglašenim stvorenjima koja predstavljaju sve veći problem u „Velikoj jabuci“, prenosi N1.

Ko god da vodi bitku Njujorka protiv „pravog neprijatelja“, mogao bi da zaradi između 120.000 i 170.000 dolara, navodi se u oglasu.

„Da li imate ono što je potrebno da učinite nemoguće?“, jedno je od pitanja u oglasu.

U opisu radnog mesta se navodi da je to „posao 24/7 koji zahteva izdržljivost i umeće“, a da idealni kandidat treba da poseduje „odvratan stav i smisao za humor“.

Prema zvaničnim podacima, u celom Njujorku se poslednjih godina prijavljuje sve više pacova, i to 71 odsto više nego 2020. godine.

„Uprkos njihovoj uspešnoj strategiji javnog angažmana i drskom prisustvu na društvenim mrežama, pacovi nisu naši prijatelji – oni su neprijatelji koje moraju pobediti udružene snage naše gradske vlasti“, navodi se u oglasu.

Dodaje se da će pacovi će mrzeti ovaj oglas za posao, ali da su 8,8 miliona stanovnika i vlasti Njujorka spremni da rade s osobom koja će biti izabrana na smanjenju populacije pacova, povećanju čistoće i sprečavanju kuge.

***

BONUS VIDEO: Mama pacov u akciji, prebacivanje mladih na sigurno mesto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar