Njujork sneg Foto:John Normile / Getty images / Profimedia/Tanjug/AP Photo/Joshua Bessex/:Tanjug/Joseph Cooke/The Buffalo News via AP/AP Photo/Carolyn Thompson

U snežnoj oluji koja je juče pogodila zapadni deo Njujorka poginule su dve osobe. Kako prenose tamošnji mediji, sneg od skoro dva metra paralisao je delove ove države.

Vlasti su saopštile da se čini da su smrtni slučajevi posledica srčanih udara usled prenaprezanja tokom čišćenja snega u teško pogođenom okrugu Iri.

Saobraćaj je u kolapsu, a očekuje se da će tokom današnjeg dana pasti još snega.

Njujork sneg Foto:Tanjug/Joseph Cooke/The Buffalo News via AP

U okrugu Iri, koji obuhvata grad Bafalo, proglašeno je vanredno stanje i zabrana vožnje, osim u hitnim slučajevima.

Njujork sneg Foto:Tanjug/AP Photo/Joshua Bessex

Meteorološka služba je objavila da je napadalo oko 1,7 metara snega izmerenog u selu Orčard Park u okrugu Iri, 25 kilometara južno od Bafala.

Njujork sneg Foto:John Normile / Getty images / Profimedia

Jak vetar i sneg na drveću i dalekovodima prouzrokovao je prekid isporuke električne energije za više hiljada potrošača, dok je oluja takođe zatvorila više saobraćajnica u i oko Njujorka i na drugim lokacijama.

Pročitajte još:

Snežna oluja je paralisala i avio-saobraćak, te su svi osim pet od skoro 80 letova koji su planirani sa međunarodnog aerodroma „Bafalo Nijagara“ otkazani tokom jučerašnjeg dana.

BONUS VIDEO Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare