Foto: DAVID SWANSON / AFP / Profimedia

Amerikanka Rosi Grant (33) snima recepte sa groblja i snimke deli na TikToku. Na ovoj društvenoj mreži ima milionske preglede.

Nadgrobni spomenici neke podsećaju na žalost, dok za druge znače odavanje počasti bližnjima. No Amerikanka Rosi Grant je na njima otkrila pravu knjigu recepata za kuvanje, koje je počela da prezentuje na TikToku.

@ghostlyarchive Blank space, and I’ll write your name #starbucks #starbuckslover #gravetok #taphophile #cemeteryexploring #cemeterytok #cemeterywandering #tombstonetourist ♬ Blank Space - Taylor Swift

S obzirom na to da „na nadgrobnom spomeniku nema puno mesta“, ona je rekla da mora prvo da pogodi vreme i temperaturu pečenja, pre nego što, zahvaljući komentarima koje dobija ispod prvog snimka, ne usavrši iduće korake, prenosi Index.hr.

Foto: Printscreen TikTok/ghostlyarchive

Ona je sasvim slučajno naišla na prvi recept sa „drugog sveta“. Reč je bila o bečkim keksićima s maslacem Naomi Odese Miler Doson koja je umrla 2009. u 87. godini, a sahranjena je na groblju Grinvud u Bruklinu u Njujorku.

Foto: Printscreen TikTok/ghostlyarchive

Tada je radila u digitalnoj arhivi groblja u Vašingtonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pokrenula je profil na TikToku posvećen neočekivanim stvarima koja se mogu naći na mestima poslednjeg počivališta. Na kraju je objavila recept gospođe Doson na internetu.

Foto: DAVID SWANSON / AFP / Profimedia

Od tog prvog video snimka, objavljenog u januaru, Grant je otkrila puno recepata, a većinu su joj poslali drugi ljudi putem interneta. Privukla je 108.000 pretplatnika.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar