Foto: gov.me

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da dok nije izabran za potpredsednika Vlade, šverc je bio tabu tema. On je optužio biznismena Ranka Ubovića i bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije da švercuju cigarete.

„Postoje tri klana koja švercuju, a jedan je pokrovitelj partija u kojima su Konjević (Raško Konjević potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SDP), Krivokapić (Ranko Krivokapić, ministar vanjskih poslova i počasni predsednik SDP) i Đukanović (Milo Đukanović, predsednik Crne Gore i lider DPS). Zbog toga su svi napadi. Pravi se konstrukcija da bih se optužio da učestvujem u švercu. Pozivam nadležne da utvrde činjenice. Mogu da snosim političku odgovornost zbog ljudi oko mene, ali da ne zavaravamo tragove – šverc cigareta rade Ubović (biznismen Ranko Ubović) i Zoran Lazović ( bivši pomoćnik direktora Uprave policije). Oni rade i šverc kokaina i oni finansiraju za podgoričke izbore u poslednjih 30 godina“, rekao je Abazović na današnjoj sednici Odbora za bezbednost i odbranu.

Foto: gov.me

Abazović je, između ostalog, postavio pitanje ko je govorio da šverc treba da se nastavi, da bi se pomogla Crna Gora, da bi se odbranila od Vučića.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Istina mora da izađe na videlo. Kad je reč o Miloviću, i vaše (Konjevićeve) koleginice iz ministarstava su se sretale s njima. Lazović je bio na čelu sektora za borbu protiv kriminala u Upravi policije. Davao je ljudima novac, i zato nemamo ljude koji su spremni da krenu u obračun. Otkrio sam dve šeme koje se dešavaju na severu države 20 godina – paralelne granične prelaze kroz koje ide šverc. Gde ste bili da ovo kažete. Seli ste s Draškom Đuranovićem i rekli da Abazović treba da se napada preko Jelene Maraš i Kurtija (generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbednost Artan Kurti)… U 2020. godini kroz Crnu Goru su prošla 453 kontejnera, a taj broj je danas znatno manji… Ova gospoda su ćutala kao zalivena“, kazao je Abazović.

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar