Dritan Abazović Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Berlinski proces i Otvoreni Balkan su dve inicijative koje ne sputavaju jedna drugu, već deluju i kao "zdrava konkurencija", rekao je u Bukureštu premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ponovio da lično podržava sve vidove regionalne saradnje.

Abazović je to rekao u razgovoru za sarajevski portal Klix, koji ga predstavlja kao „otvorenog pristalicu“ Inicijative Otvoreni Balkan.

“Ja lično podržavam sve vidove regionalne saradnje, sve što doprinosi većoj saradnji, da smo zajedno, a ne u neprijateljstvu bilo da se radi o Berlinskom procesu ili Otvorenom Balkanu. Kad je reč o Berlinskom procesu, situacija je malo obrnuta, Otvoreni Balkan je dao zamah Berlinskom procesu – radi se o zdravoj konkurenciji”, kazao je Abazović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Istakao je i da Inicijativom Otvoreni Balkan BiH nije zapostavljena, već je, kaže, napravljena za sve.

“Kada je reč o Otvorenom Balkanu i odnosu prema BiH – nisam čuo da ta inicijativa nije napravljena za šest zemalja – to je važno naglasiti jer mi na Balkanu uvek imamo tu frustraciju da neko želi da uradi nešto za nas. Zapadni Balkan ima mnogo toga da ponudi Evropskoj uniji, ali moramo da imamo poverenje jedni u druge”, jasan je bio Abazović, koji je u Bukureštu učestvovao na dvodnevnom sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar