Otvorena građanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak danas su zvanično zaključili sporazum o formiranju koalicije "Moramo".

Koalicija „Moramo“ predstavlja, kako navode u saopštenju, „novu i autentičnu zeleno-levu opciju na političkoj sceni Srbije“ koja će na aprilskim parlamentarnim i lokalnim izborima za grad Beograd građanima ponuditi priliku za zajedničku borbu i glasanje za našu zemlju, vodu i vazduh, solidarnost i bolji životni standard svih građana, prava za sve, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, za dobar grad i normalan život u Srbiji.

„Ključne teme na kojima će se bazirati zajednički rad u okviru koalicije ‘Moramo’ su svakako ekologija i borba za zdravo životno okruženje. U društvu sa ovako izraženim ekonomskim nejednakostima, kao što je Srbija, jedno od najvažnijih pitanja kojima ćemo se baviti je socijalna pravda, odnosno borba za bolje uslove života i rada građana“, navodi se u saopštenju koje je prosledio Ne davimo Beograd.

Koalicija je najavila i velika ulaganja u obrazovanje, uz ocenu da urbanistički razvoj gradova „mora biti takav da stvara gradove koji pripadaju građanima“, i da je pandemija „pokazala da je zdravstveni sistem u rasulu, zbog čega se moraju uložiti veliki napori da se svim građanima obezbede nega i neophodno lečenje“.

„Pored ovih tema za našu koaliciju je važno da se ostvari suštinska decentralizacija Srbije koja podrazumeva donošenje više značajnih odluka na lokalu, blizu građana, i lokalni ekonomski razvoj, a ne da sve počinje i završava se u Beogradu“, kažu se u saopštenju.

Koalicioni sporazum potpisali su Nebojša Zelenović lider platforme Akcija, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd i Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od osnivača Ekološkog ustanka.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović: Vučić je na kolenima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare