Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović najavio je mogućnost stvaranja "zelenog" pokreta i "mirne zelene revolucije" na Balkanu.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je za podgorički list „Monitor“ rekao da je s potpredsednikom crnogorske vlade Dritanom Abazovićem razgovarao o stvaranju zelenih partija na Balkanu jer kako je naveo, „dele iste poglede i optimizam u vezi sa tim“.

Komentarišući ponašanje zvaničnog Beograda prema Podgorici pošto je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, Zelenović je ocenio da je u pitanju „cirkus za dobijanje glasova u Srbiji“, a to „služi i za pravljenje njihovog biznisa kad im prilike dozvole“.

S druge strane, „naš cilj je da, što je pre moguće, uspostavimo jedan ekonomski prostor, da imamo snažan i održiv ekonomski rast, da se svi zajedno izborimo da kao građani živimo u pristojnim državama da imamo slobodne i poštene izbore, da sačuvamo svoje lepe zemlje od zagađenja“, naveo je Zelenović prenela je njegova stranka Zajedno za Srbiju.

Govoreći o stanju u Srbiji, Zelenović koji je i inicijator Otvorene građanske platforme „Akcija“, ocenio je da je Srbija „zarobljena država u kojoj vlast zloupotrebljava budžet, policiju, tužilaštvo, tajne službe i sudove da bi došla do glasova“.

Dodao je da neće odustati od zahteva da profesionalna, objektivna televizija dobije nacionalnu frekvenciju u Srbiji i ocenio da će to „pre ili kasnije“ biti ostvareno, kao i predizbori u opoziciji za koje se on zalaže.

Zelenović je ocenio i da „ovde nema normalnog života osim sa Amerikom i EU“, ali da vlast u Srbiji „nema volju da ide u Evropu“.

„Pritisak na lošu vlast pa i za izborne uslove mora da se stvori u zemlji, iz želje da ljudi žive normalno i njihovog uverenja da je to moguće. Spolja će pritisak na vlast rasti srazmerno uverenju da smo sposobni da organizujemo uređenu državu i da imamo razumljivu politiku“, rekao je Zelenović.

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare