Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Govoreći o vezama između Veljka Belivuka i Srpske napredne stranke bivši gradonačelnik Šapca i lider Zajedno za Srbiju ističe da će sudovi pre ili kasnije morati da utvrde kakav je bio njihov odnos.

Bivši gradonačelnik Šapca i lider Zajedno za Srbiju priča da su veze SNS-a i grupe Veljka Belivuka bile i te kako vidljive tokom prošlogošnjih izbora i da je Velja Nevolja bio deo ekipe koju je angažovao režim.

„Činjenica je da je Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja defilovao po Šapcu u vreme predizborne kampanje prošle godine. Režim je angažovao mafiju na šabačkim izborima“, priča za „Novu“ Nebojša Zelenović i ističe da je vlast tokom prošlogodišnjih izbora mobilisala sve „secikese, dilere, zelenaše i reketaše iz grada“, ali i da su imali pojačanje iz Beograda i drugih gradova.

„Ta vojska je privodila ‘sigurne glasove’ do birališta. Velja Nevolja je sa Sandokanom (Milanom Ostojićem) paradirao po Šapcu, jasno pokazujući da im niko ništa ne može, ni policija, ni BIA, kao ni tužilaštvo ni sud“, napominje Zelenović i dodaje da režim SNS-a ne dozvoljava Ustavnom sudu da odluči po žalbama koje su podnete zbog izborne krađe u Šapcu.

Milan Ostojić Sandokan, kojeg je Zelenović označio kao kriminalca koji prekraja izbornu volju građana Šapca, pominje se kao član takozvane šabačke grupe, čiji su pripadnici, kako je objavio „Danas“, osuđeni zbog pet ubistava, trgovine drogom i pljačke pošte u Splitu 2008. godine. Kako je objavio taj list, presudom Specijalnog suda iz maja 2013. Ostojić je označen kao organizator grupe nastale 2006, koja je delovala u više republika bivše Jugoslavije i kao donosilac svih odluka. Prvobitna kazna bila mu je 20 godina, ali ju je Apelacioni sud prepolovio u decembru 2015. godine i osudio ga samo za podstrekavanje na ubistvo Siniše Kromeka, a oslobodio ga za još jedno podstrekavanje na ubistvo i zločinačko udruživanje, kao i za trgovinu drogom.

Šabački mediji objavili su da kruže priče da je Sandokan čovek koji iz senke vodi lokalnu politiku naprednjaka, a to u priču je u više navrata potvrdio i sam Zelenović.

„Kako smo došli u situaciju da nama kriminalci poput Sandokana budu istaknuti kao pokretačka snaga SNS-a, kako ljudi koji vrše krivična dela rade u interesu SNS, to je tema kojom ćemo se baviti tako što ćemo podnositi prijave. Bez Sandokana i ostalih kriminalaca SNS u Šapcu gotovo ni da ne postoji“, govorio je on.

Podsetimo, tokom prošlogodišinjih lokalnih izbora u Šapcu, zabeležene su brojne nepravilnosti kako na samim biračkim mestima, tako i u njihovoj neposrednoj blizini. Izbori su poništeni na sednici Gradske izborne komisije u Šapcu 22. juna i tom prilikom je konstatovano da su podneta 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa. Novi izlazak na birališta organizovan je 5. septembra, a nakon njih vlast je osvojila Srpska napredna stranka.

Bonus video: Božo Prelević o političkom hohštapleraju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare