Karikatura dusan petricic
Karikatura: Dušan Petričić/Nova.rs

Karikatura Dušana Petričića u vikend izdanju novina "Nova" privukla je veliku pažnju i uveliko se deli na društvenim mrežama.

Kontramiting u organizaciji Aleksandra Vučića doživeo je prošlog petka totalni krah. „Srbija nade“, danima najavljivan kao najveći skup u novijoj istoriji zemlje, navodno je za cilj imao ujedinjenje svih građana. Oni koji su autobusima dovučeni iz svih krajeva Srbije imali su energiju pri dolasku u Beograd, ali kako je vreme odmicalo njihov entuzijazam je opadao.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je miting zvanično počeo, oko 18 časova, građane je sačekala i provala oblaka. Kiša je toliko padala da su mnogi odlučili da skup napuste i pre najbitnijeg momenta – govora Aleksandra Vučića.

Snimci građana koji su okrenuli leđa vođi i počeli da se udaljavaju sa naprednjačkog kontramitinga dodatno su inspirisali one koji su sutradan, uprkos kiši, svojevoljno izašli na ulice Beograda i izrazili protivljenje Vučićevoj vladavini.

„Lađa koja tone“, kako mnogi ovih dana opisuju stanje aktuelnog režima nakon debakla prošlog petka, inspirisala je i Dušana Petričića. Njegova poslednja karikatura objavljena u dnevnom listu Nova, naišla je na brojne reakcije na mrežama.

„Mama, ti me još voliš, je l’ da?“, pita se pokisli Vučić na Petričićevoj karikaturi, uz komentar autora: „Bar neko“.

„Mislim da u nedostatku te ljubavi mi imamo ovo danas“, jedna je od reakcija na Tviteru.

„Samo pred gostima, sine“, još jedan je komentar sa ove društvene mreže.

„Tužno, ali istinito“, glasi još jedan tvit.

Podsetimo, večeras od 18 časova održava se peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“, u organizaciji dela opozicije. Na dan kada se navršava tačno mesec dana od stravičnog masakra u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, gde je K.K. (14) ubio osmoro đaka i čuvara, a jedno dete preminulo od posledica ranjavanja, građani će se ponovo okupiti kako bi poslali poruku da su promene u društvu neophodne.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije, Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva.

Protest će trajati do 21 čas.

BONUS VIDEO: Vlast i dalje vređa glumce: Šta je uoči novog protesta rečeno u Skupštini Srtbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare