Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić Foto: Vesna lalić/Nova.rs, Milos Tesic/ATAImages

Bivša ministarka energetike i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović prokomentarisala je za Nova.rs kakav je njen odnos sa liderom Aleksandrom Vučićem, te da li ima određenih nesuglasica i sukoba.

Zoranu Mihajlović smo zamolili da nam prokomentariše informacije da SNS istražuje kako ona stoji u javnom mnjenju, te da nam potvrdi da li je tačno da se nije videla sa Vučićem i da je predsednik Srbije ljut zbog navoda da će formirati svoju političku organizaciju.

Bivša ministarka, s druge strane, nije bila previše rečita, pa nam je zagonetno odgovorila:

„Svako radi kako misli da treba.. Nemam dalji komentar“.

Nova.rs je od izvora iz SNS dobila informaciju da je lider stranke Aleksandar Vučić ljut na Zoranu Mihajlović zbog njenih nastupa u medijima. Kako Nova.rs saznaje, lider SNS Aleksandar Vučić i bivša ministarka Zorana Mihajlović nisu se videli, niti uživo porazgovarali još od trenutka kada je odlučeno da Mihajlović neće dobiti resor u novoj Vladi.

Vučić najverovatnije neće propustiti priliku da se „obračuna“ sa Mihajlović, jer se bilo kakvo opoziciono ili disidentsko mišljenje unutar SNS ne toleriše. Bivši ministar Stefanović najbolji je primer kako Vučić nemilosrdno radi sa kadrovima koji nisu na njegovoj liniji.

Zbog svega toga proverava se kroz istraživanja javnog mnjenja kako Mihajlović stoji među građanima i u koliku podršku ima za samostalno delovanje.

Istorija sukoba Mihajlović i Vučića?

Na oproštajnoj konferenciji, Mihajlović je govorila o svom radu, političkim okolnostima i stavovima koji su je, po svemu sudeći, koštali ministarskog mesta. Navela je da nije želela da bude pion, te na taj način poslala jasnu poruku lideru stranke koji joj je ubrzo odgovorio:

Svako o sebi dovoljno govori. Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da sve najgore kažete o svojim kolega, a pre toga ste Boga molili da budete izabrani za ministra, pa kad niste, onda ste se setili da to kažete.. Tada mnogo više govorite o sebi, nego o bilo kome o vas“, rekao je on.

On je dodao da se uvek govori o promenama i mladima, ali da niko nije spreman da bude smenjen.

„Šta vi hoćete? Da ne menjamo nikad ništa i da svi budu venčani za fotelje po 25 godina? Dajte, recite nam da je to tako i da nikada niko ne treba da bude smenjen. Na kraju krajeva, svako pokaže lice i mislim da su sve ljudi videli“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Vučić se osvrnuo i na izjavu Zorane Mihajlović da su neki koristili SNS kao svoj „džuboks za bogaćenje“, navodeći da je on to govorio ranije javno.

„Takvih imam na mnogim mestima. Bilo bi interesantno da, ako je neko činio kriminal, pa što to niste prijavili policiji. Ja to znam i protiv toga se borim i zato određene ministre menjamo, kao i direktore preduzeća. Upravo zbog takvih stvari. Tako da, ponosan sam na to što to radimo. Upravo je to ono što sam rekao da naša stranka ne mogu da budu DS i G17 plus. „Zato, kad vidite neke ljude, koji se prvi put suočavaju sa tim da ne dobiju fotelju, da im ne treba im ni tri minuta da pokažu šta u stvari misle o svemu i zbog čega su tu bili. Neće se to desiti ni sa Nebojšom Stefanovićem, ni sa Zlatiborom Lončarom, ni sa Branislavom Nedimovićem“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Zorana Mihajlovic za Nova.rs o odluci Evropskog parlamenta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare