O tome ko su ličnosti koje su potencijalni kandidati opozicije za predsednika Srbije i kada će opozicija predstaviti svog kandidata za gradonačelnika Beograda, govorili su gosti emisije "Među nama", politički analitičar Đorđe Vukadinović i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović, komentarišući nedavne ankete, istakao je da je u javnosti stvorena pogrešna slika o istraživanju javnog mnjenja.

„Stvorena je pogrešna slika u delu javnosti, kako od naših istraživanja zavisi ko će biti kandidati na izborima. To prosto nije tačno ali to lepo zvuči. Koalicija je ta koja odlučuje ko su kandidati“, ističe Vukadinović.

Kako kaže, vršena su istraživanja za šest potencijalnih kandidata.

„U pitanju su profesor Miodrag Zec, Dejan Šoškić, Božo Prelević, Marinika Tepić, Zdravko Ponoš i Miroslav Aleksić“.

Ipak, Vukadinović nije bio konkretan kada su u pitanju rezultati ankete, odnosno koji je to kandidat sa najboljim rezultatom.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac osvrnunuo se na izbor koji je stranka na čijem je čelu napravila kada je u pitanju kandidat za predsednika Srbije.

„Demokratska stranka se od samog početka odredila i podržala profesora Miodraga Zeca. On je imao dva uslova. Jedan uslov je da ga prihvate svi u Savezu kao kandidata ali prethodno da istraživanje pokaže da je on taj najbolji kandidat.“

Lutovac je objasnio da se Zdravko Ponoš „nametnuo kao logično rešenje“, zbog uslova profesora Zeca koji nisu mogli da se ispune, kao i odustajanja Vladete Jankovića.

„I tu ne vidim nikakav problem. Problem je u tome što vi na kraju tog procesa pravite još jedno istraživanje, duplo, u kojem uvodite nove testove. Ja mislim da je to bilo pogrešno“, kazao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, meseci testiranja pokazali su stabilnost rejtinga pojedinih kandidata. Ocenio je da uvođenje novih kandidata i novih testiranja „ne može ništa da pomogne“.

Naglasio je da će, pošto nisu ispunjena dva uslova profesora Zeca, DS podržati onog kandidata koji ima sličan rejting i ko se dobro kotira, što je, prema njegovim rečima, Zdravko Ponoš.

Lutovac je kazao da su politički savet, građanski klub i predsedništvo DS doneli tu odluku, ali da je potrebno da stav donesu i ostali organi stranke.

Kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika Beograda, Lutovac je istakao da „postoje ličnosti ali postoji i tim“.

„Mi ćemo se u narednih nekoliko dana opredeliti da li idemo sa jakom ličnošću i timom koji će da je prati ili idemo isključivo sa timom, da pokažemo naše jedinstvo i pristup građanima na taj način. Mislim da i jedan i drugi način imaju neke svoje prednosti.“

Ipak, kako je i ranije danas saopšteno, Zoran Lutovac nije prihvatio predlog svojih koalicionih partnera iz Ujedinjene opozicije Srbije da bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

****

BONUS VIDEO: Utisak nedelje: Đorđe Vukadinović, Zoran Lutovac i Dušan Petričić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar