Aleksandar Vučić i Branislav Nedimović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedan od najbližih saradnika predsednika Aleksandra Vučića, čovek od poverenja koji je do izbora nove Vlade vodio resor poljoprivrede i dalje čeka na novu funkciju. Na iznenađenje mnogih, Branislav Nedimović nije dobio fotelju u Nemanjinoj 11, a od tada bivši ministar poljoprivrede pored stranačkih funkcija aktivno se priprema da zauzme mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Nakon sednice Predsedništva SNS, na kojoj je odlučeno ko će biti ministri u novoj Vladi, mnoge je iznenadila informacija da dotadašnjeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića neće biti u izvršnoj vlasti.

Nedimović je dugo „krčio“ put u stranci, a svoje poverenje davno je stekao kod lidera stranke Aleksandra Vučića. Njegov uspon u SNS krunisan je mestom u Vladi kada je postao ministar poljoprivrede. U jednom trenutku Nedimović se bojažljivo spominjao i kao mandatar za sastav nove Vlade, na šta je on odgovorio da „u novinama piše svašta, te da je samo u kladionici viđen za mandatara“.

Branislav Nedimović FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

„Radim svoj posao, manite se, ne bavim se tim čudesima. U novinama svašta piše. Šta da govorim? Polako, nije 25. avgusta koji je pominjan za formiranje vlade tako daleko“, rekao je Nedimović, upitan kako sebe vidi u novoj Vladi i o tome da je u jednom trenutku viđen kao premijer.

U nekoliko navrata Vučić je rekao da nije zadovoljan radom određenih ministara, ali tom prilikom nije precizirao o kome se radi. Bilo je više nego jasno da će oni biti promenjeni, što je i na kraju učinjeno. Očigledno je da lider SNS nije bio zadovoljan učinkom Nedimovića, koji nakon toga nije došao ni na slavu stranke.

Da se nešto čudno dešava u vezi Nedimovića bilo je jasno uoči aprilskih izbora. Tadašnji ministar poljoprivrede nije bio na listi Srpske napredne stranke, iako je na izborima 2020. bio prvi na listi.

Iako je 2021. godine bio domaćin proslave naprednjaka, u oktobru, Nedimović se nije ni pojavio na slavi ove stranke u oktobru prošel. Nije bilo nikakvih saopštenja zbog čega Nedimović nije došao na proslavu, ali mnogi su to dovodili u vezu sa odlukom Vučića da Nedimović ne bude više u Vladi.

Od tada, Nedimović učestvuje u radu stranke i njenim aktivnostima, a direktno je uključen i u izbore u opštinskim odborima stranke, na kojima je praktično koordinator. Pored toga, Nedimović je prvi favorit da sedne u „vruću“ stolicu Fudbalskog saveza Srbije.

Jedini kandidat za novog predsednika FSS Nenad Bjeković nije izabran ni posle dva dana većanja u Staroj Pazovi. Prema nekim nezvaničnim navodima, on je povukao svoju kandidaturu nakon prave male drame i gotovo je izvesno da će FSS dobiti svog predsednika tek u januaru. Ko će to biti, kako govore informacije portala Nova.rs, rešeno je odavno, a koliko god to neverovatno zvučalo, reč je upravo o bivšem ministru poljoprivrede, Branislavu Nedimoviću.

Prema našim informacijama, da će Nedimović preuzeti kormilo saveza bilo dogovoreno onda još onda kad je on javno govorio da ne želi više da bude ministar.

U nekoliko navrata, u intervjuima i svojim nastupima Nedimović je govorio da mu je fudbal velika ljubav.

„Nesmanjenom žestinom i danas volim fudbal. Međutim, jasno mi je da ne mogu da mu se predam koliko bih želeo zbog sve odgovornijih obaveza koje mi prijaju kao čoveku”, govorio je ranije Nedimović.

Bonus video: Branislav Nedimović među ratarima na protestu u Novom Sadu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare