Predsednik Vučić burno je reagovao danas na saopštenje poslanika Evropskog parlamenta o ponašanju srpskog režima oko murala ratnom zločincu Ratku Mladiću. Vučić je, kao po običaju, zamenio teze.

„Picula nam zamera mural Mladiću? A on u Hrvatskoj ima desetine murala osuđenih ratnih zločinaca, imaju ulice nacističkog zločinca Mila Budaka, imaju spomenik Miru Barišiću koji je osuđeni terorista“, odgovorio je u svom maniru predsednik Vučić, pa nastavio:

„Kao što nećemo da pustimo te patrole, kao što nećemo da pustimo prebijanje građana, kao što nećemo bilo šta slično… E, takvi su to lažovi. Sve im je zasnovano na lažima. I misle da će neko da ih se uplaši? Pa, bolje mi je da me nema, da umrem ovog sekunda, nego da budem ponizni potrčko nekog Picule, Viole fon Kramon i ostalih koji bukvalno nemaju drugi posao u životu nego da mrze Srbiju. I da lažu svakog dana, svaku reč koju izgovore slažu. I jedno i drugo će da vam kažu da je sad mrak i da pada kiša, a kao što vidite, sunce je i dan je i vrlo je svetlo. I treba da im odgovarate svaki dan. E, sad neću da im odgovaram jedno mesec dana, onda ću opet da ih klepim po dup…, (zamahuje rukom – prim.aut.) po ušima da budu lagali i tako dalje. A lažu uvek, i to je suština cele priče“, završio je svoje nervozno-emotivno izlaganje predsednik.

Podsećamo, kako je Nova.rs juče objavila, poslanici Evropskog parlamenta osudili su u zajedničkom saopštenju vlast u Srbiji i predsednika Aleksandra Vučića, navodeći da je neprihvatljivo da u zemlji kandidatu za članstvo u EU policija čuva mural osuđenog ratnog zločinca. Saopštenje je potpisalo devet evroparlamentaraca, a kako saznaje Nova.rs dokument je ponuđen i Vladimiru Bilčiku, ali je on odbio da ga potpiše.

U saopštenju se navodi da se murali Ratka Mladića, generala bosanskih Srba, osuđenog za ratne zločine u Bosni i Hercegovini i genocid u Srebrenici pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju i osoba sličnih njemu, nalaze se širom Srbije. Saopštenje su potpisali: Klemen Grošelj (Obnovimo Evropu), Viola fon Kramon (Zeleni), Tineke Strik (Zeleni), Romeo Franc (Zeleni), Ditmar Kostar (socijaldemokrate), Andreas Šider (socijaldemokrate), Gvendolin Delbos-Korfild (Zeleni), Tonino Picula (socijaldemokrate), Irena Joveva (Obnovimo Evropu).

BONUS VIDEO: Vučić o narodnim patrolama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare