Foto: Newsmax Adria

"Dok ceo svet prati referendume koje Rusija organizuje u okupiranim delovima Ukrajine i strepi od reakcije Kremlja, pošto kako se očekuje, bude proglasio te delove ruskom teritorijom, u Srbiji se sležu utisci posle nekoliko nedelja velike napetosti. I kao da se spremamo za novu turu, i to čim se predsednik vrati iz Amerike", rekao je Goran Dimitrijević na početku emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.

A on se tamo sastaje sa vašintonskim bezbednjacima i savetnicima, a za javnost najviše se priča o investicijama.

Posle govora u Ujedinjenim nacijama o srpskom problemu, koji sadašnji svet daleko manje zanima nego Ukrajina, hvali se lajkovima i gledanošću njegovog nastupa, koji se u Srbiji sada gleda kao neviđeno dostignuće u odbrani Kosova.

Taj neviđeni pokušaj da se za domaću publiku predsednik Srbije predstavi kao globalni lider koga u Njujorku svi netremice slušaju biće brzo zaboravljen, čim na red dođe formiranje Vlade i uvođenja sankcija Rusiji. A onda opet Kosovo i sve u krug.

Za to vreme, Srbija se sprema za popis stanovništva i strepi od rezultata, a srpska diplomatija ne uspeva da bude uticajna čak ni u regionu, a kamoli globalno.

Ipak jedan sektor, i to IT industrija odoleva svemu i priča priču o uspehu u Srbiji. Njima treba samo struja, sve ostalo im je na klaudu“, rekao je Dimitrijević.

BONUS VIDEO – NewsMax Adria – Cela Emisija – 23.09.2022.


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)