Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se tokom večerašnjeg gostovanja na TV Prva dotakao i gostovanja Nikole Koja u Dnevniku na TV Nova, i napao glumca rekavši kako on "nema pojma ni o čemu" i da "deli narod".

Kojo je tom prilikom rekao da zahtev protesta „Srbija protiv nasilja“ mora da bude da Aleksandar Vučić ode jer je on „simbol ovog sistema“.

„To mora da postane cilj ovog protesta i da bude ulazak tužioca u zgradu na Andrićevom vencu jer krši Ustav po nekoliko puta dnevno“, rekao je Nikola Kojo u Dnevniku TV Nova.

Vučić je kazao da ovo gostovanje nije video i da je „stvarno šokiran“.

„Ja nemam ništa protiv, samo kada govorite o tome da se ja mešam u sve, pa ti se mešaš u sve i to u ono što ti nije posao. Kakvu bi pravdu i pravnu državu uveli, pa oni bi protestima da pozivaju tužioca da nešto radi ili ne. Oni čak ne znaju da je tužilaštvo nezavisni organ. Ne mešam se ni u glumu ni u bilo šta drugo. Za šta sam kriv? Zbog klime i ove dece što su stradala? To mora tužilac da goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić.

„Ti ništa ne znaš o svemu tome, pojma nemaš i kad ste ušli u politiku sada morate da dobijete odgovor. Pojma nemaš ni o čemu i mislite da imate pravo da zloupotrebljavate svoju popularnost i to što neko pomaže na različite načine da živite bolje nego ikad ranije i da imate pravo da kažete da je Jelena Karleuša podržala Vučića, a nije me uopšte podržala, nego je rekla da nisam kriv za ovakve stvari i to zato što ima ugovor sa Telekomom. Pa vi svi imate ugovor sa Telekomom. Vi imate pravo to da kažete, a kad ona kaže to, onda ona nema pravo, a sa istom kompanijom imate ugovor“, dodao je još Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TvPrva

Aleksandar Vučić je rekao i kako bi Nikola Kojo „hteo da angažuje tužioca za Telekomove pare“.

„Pošto ih dobija isto od Telekoma, a onda će da nam kažu da su to zaradili i da su to narodne pare. Pa jesu, narodne su pare, a što ih onda nije bilo 2011. ili 2012. godine? A kad su narodne pare što onda deliš narod? Što se baviš onim što ti nije posao? I kad tako deliš narod, dobiješ više od onih koji te ne podržavaju nego od onih koji te podržavaju. Niko drugi nema pravo da iznese mišljenje o njima, a oni imaju pravo da iznesu mišljenje o svemu, svačemu i svakome i pravo da krše zakon i da naređuju tužiocu kako da se ponaša“, izjavio je Vučić.

Vučić je zatim nastavio da priča o novcu Telekoma pitajući zašto ne sme da priča o tome koliko dobijaju glumci novca od Telekoma i to je uporedio sa funkcijom predsednika Srbije.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Kad se pita kolika je plata predsedniku, ja moram da obavestim celu javnost, a kad pitate njih koliki je ugovor, onda nemojte to, to ne sme da bude transparentno. Za Karleušu mora da se navede ugovor, a za njih ne, a što ne sme“, upitao je Vučić.

Vučić je zatim nastavio da napada Nikolu Koja.

„To je isto govorio pre pet godina kada je rekao da će da se seli u Sloveniju, a sad će da nađe neku novu pa će sad da kaže da će u Švajcarsku ili Italiju“, rekao je Vučić.

Sada već bivši lider Srpske napredne stranke pozvao je naprednjačke poslanike u Skupštini Srbije da ne „ulaze u blato sa uvredama“ prema glumcima.

Nikola Kojo Foto: Nova

„Osuđujem način na koji su mnogi poslanici iz SNS-a reagovali… To su naši glumci koje volimo da gledamo u filmovima i koje ćemo uvek da volimo i ovog čoveka sam uživao da gledam u ‘Lepa sela, lepo gore“ i na milion mesta“, rekao je Vučić.

On se zatim osvrnuo i na to što je Nikola Kojo voditelj u jednom kvizu na TV Prva.

„Čak sam se i obradovao kada sam ga video kod vas na televiziji. Vidite kako to u diktaturi funkcioniše. To je ova televizija koja podržava diktatora, sad da li je ugovor sa Šaperom ili ovom kućom, svejedno. Vidite kako on lepo na ovoj televiziji može da radi“, izjavio je još Vučić za TV Prva.

Opširnije o tome šta je sve predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao u večerašnjoj emisiji čitajte u posebnoj vesti.

***

BONUS VIDEO: Nikola Kojo: On (Vučić) mora da ode, ovo više nije život, ovo je jedno životarenje VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare