Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se oglasio na Instagramu pod oznakom "HITNO", a povodom smene predsednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljane Stevanović, navodeći da je njena smena urađena po nalogu premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je "rešio da napadne Srbe", ali i da je pogazio Briselski sporazum koji, po oceni Vučića, više ne postoji.

Po nalogu Aljbina Kurtija iz kosovskih institucija danas je smenjena sudija Ljiljana Stevanović, saopštio je Vučić i dodao da je za jutro pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe, ocenio je Vučić i dodao da je Kurti time pogazio Briselski sporazum.

„Po volji Kurtija i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji“, izjavio je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije je naveo i kako je kosovski premijer Kurti „taj koji hoće da sruši mir na Kosovu“.

„On je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde on živi i na jugu i na severu Kosova. Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozoravamo i zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajendicu, moja poslednja poruka je da šta god činili, Srbija će uvek biti uz svoj narod“, poručio je Vučić na kraju obraćanja.

Kako su ranije preneli mediji, Ljiljana Stevanović je smenjena nakon što je Sudski savet Kosova naveo da „razmatra“ njeno učešće na nedavnom sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu.

Bonus video – Kako se zaglavio kosovski dijalog?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare