Goran Vesić Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je povodom sankcija Velike Britanije prema međunarodnom trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću i kosovskim biznismenima Milanu Radoičiću i Zvonku Veselinoviću, da Srbija "ne primenjuje sankcije drugih država".

„Mi smo suverena zemlja, mi slobodno donosimo odluke tako da nas interesuje odluka Velike Britanije. Velika Britanija ima pravo da donosi svoje odluke, da odluči ko ima pravo da posluje u njihovoj državi ili ne. Oni su takođe suverena zemlja“, rekao je Vesić za televiziju Insajder.

On je ocenio da je „zanimljiv tajming“ da je odluka Velike Britanije objavljena dan nakon što su specijalne jedinice kosovske policije ušle na sever Kosova i ocenio da je to potez kako bi se prikrila „svinjarija (premijera Kosova) Aljbina Kurtija“.

„Svaki put kada Kurti napravi nekakvu glupost i uradi nešto što je problematično za veći deo međunarodne zajednice, tada se pojavi Velika Britanija da ga pokrije svojim odlukama. Zanimljivo je da im (biznismen i političar sa Kosova) Bedžet Pacoli nije sumnjiv, a oprao je toliko para sa Borisom Jeljcinom u Rusiji“, kazao je Vesić.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije objavilo je spisak pojedinaca kojima je uvelo sankcije, među kojima su Tešić, Veselinović i Radoičić, koji je i potpredsednik Srpske liste, zbog sumnje na visoku korupciju.

***

BONUS VIDEO: Kakav zadatak je poveren Milanu Radoičiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare