Aleksandar Odžić Foto: N1

Nakon što je Vojvođanska partija pozvala svoje pristalice da podrže proteste građana protiv zakona o eksproprijaciji i referendumu, na zvaničnom tviter nalogu VP krenula je do sada nezabeležena, orkestrirana hajka na predsednika Vojvođanske partije Aleksandra Odžića u vidu više stotina pisanih pretnji i otvorenih poziva na likvidaciju, kako njega lično, tako i svih drugih Vojvođana.

Pročitajte još:

Zabrinuti smo i upozoravamo javnost i institucije sistema države Srbije da je bezbednost predsednika VP visoko ugrožena i tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv lica koja prete progonom i ubistvima političkih neistomišljenika.

Takođe podsećamo, da je Vojvođanska partija parlamentarna stranka na nivou AP Vojvodine čiji je predsednik Aleksandar Odžić i pokrajinski poslanik, što jasno ukazuje na motive i prirodu ovih do sada nezabeleženih uvreda i pretnji, pa i svih drugih bezbednosnih rizika i pretnji kojima smo kao pojedinci i politička organizacija izloženi već duži niz godina.

Zahtevamo od nadležnih organa republike Srbije da nas zaštite u slobodnom izražavanju i političkom delovanju, a lica sa poznatih tviter naloga čiji deo sadržaja ovim putem dostavljamo i javnosti, pronađu i u skladu sa zakonom procesuiraju.

Sa ovim brutalnim napadima na naše članove i predsednika lično upoznaćemo i međunarodnu zajednicu od koje takođe očekujemo adekvatnu reakciju, u cilju slobodnog izražavanje i neometanog političkog delovanja naše stranke.

BONUS VIDEO: Zakon o eksproprijaciji u Skupštini, građani zbog njega na ulici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare