Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; BETAPHOTO-MILAN-TIMOTI; Dragan Mujan/Nova.rs

Kompanija “Telekom Srbija” zainteresovana je za kupovinu firme “Globaltel”, čiji su vlasnici Pink Media Grup Željka Mitrovića i firma “Procescom”, u kojoj udeo u vlasništvu ima i Sava Terzić, jedan od suvlasnik “Kentkarta”. To za Nova.rs potvrđuje sam Terzić.

Na društvenim mrežama proširila se informacija da državna kompanija Telekom Srbija kupuje firmu “Globaltel”, čiji je suvlasnik Željko Mitrović. Novinarka Biljana Lukić upitala je na Tviteru da li je tačno da je odluku o kupovini te firme jednoglasno doneo Nadzorni odbor i da je reč o cifri od 17 miliona evra.

Novinari našeg portala tu informaciju pokušali su da provere, a da se nešto dešava potvrđuje i Sava Terzić, koji je praktično jedan od suvlasnika “Globaltela”. On za Nova.rs navodi da postoji interesovanje od strane „Telekoma“, ali i da ništa još nije završeno.

“Mi smo brend koji manje-više najbrže raste, imamo svoju opremu, firma ‘Procescom’ se bavi proizvodnjom opreme za mobilne i virtuelne operatere, a Telekom ima ambicije da otvori virtuelne operatere”, kaže Terzić i dodaje da je “Globaltel” mobilni operater koji ima oko 100.000 korisnika i da taj broj raste.

Upitan da li mu je poznata informacija da je Nadzorni odbor „Telekoma“ već doneo tu odluku i da se pominje iznos od 17 miliona evra, navodi da nije upoznat sa tim i da to proverimo sa „Telekomom“.

Koincidencija ili nadoknada

Terzić nije otkrio kada bi sve to moglo da bude okonačno uz komentar da je to procedura koja može da potraje.

Zanimljivo je da Pink Media Group Željka Mitrovića u “Globaltelu” ima vlasnički udeo od 55 odsto, dok preostali deo od 45 odsto pripada kompaniji “Procescom”. Ta firma je u vlasništvu nekoliko fizičkih lica – Vojislava Krstića koji ima udeo od 51 odsto, Ivana Bukelića koji poseduje 19 odsto udela, Save Terzića sa vlasničkim udelom od 30 odsto.

Željko Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Koincidencija ili ne, ali i Željko Mitrović i Sava Terzić u poslednje vreme su u žiži javnosti – Mitrović jer je pristao na zahtev predsednika države Aleksandra Vučića da ugasi “Zadrugu”, rijaliti koja mu donosi ozbiljne prihode, a Terzić preko firme Kentkart, u kojoj ima udeo po dva osnova – kao fizičko lice (24 odsto) i preko već pomenute kompanije “Procescom” (24 procenta)”.

Podsećamo, odlukom gradonačelnika Aleksandra Šapića Kentkart je nedavno izgubio posao upravljanja naplate karata u gradskom javnom prevozu. Tačnije, Šapić je jednostrano raskinuo ugovor, a Knetkart je odlučio da tuži grad Beograd.

Aleksandar Šapić konferencija za novinare Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Terzić međutim navodi da nema istine u navodima je to kompenzacija za Zadrugu i Kentkartt.

“To su gluposti. Ti razgovori traju od januara, februara meseca. Neki sad povezuju Pink i Zadrugu sa tim. Meni su u Gradu neki koji su čuli tu informaciju rekli ‘evo to je sad kompenzacija za Kentkart’. To su nebulozne priče. Ti pregovori sa njima traju od januara meseca i sad se sve to povezuje. To je splet okolnosti. Nama je bio cilj u nekom trenutku da prodamo firmu, jer mi kao virtuelni operater ne možemo da vodimo bitku sa tri ogromna operatera”, ističe on.

Slučajem “Kentkart” se bavi i Više javno tužilaštvo, jer je šef kabineta Aleksandra Šapića – Nenad Milanović nudio predstavnicima Kentkarta namešten tender za novi posao – održavanje i unapređenje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom gradskom prevozu – ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021. To su pokazali audio snimci sa dva sastanka koji su održani u zgradi Skupštine Grada Beograda do kojih je došao BIRN.

BONUS VIDEO Sramni nastup Bakareca u skupštini: Deklamovao koliko je novca Telekom uplatio glumcima koji su bili na protestima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare