Poslanik Demokratske stranke i šef Izvršnog odbora te partije Srđan Milivojević rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je njegova kosovska politika odgovorna za to što Srba nema u Uroševcu, Peći i Prizrenu. On je rekao šefu srpske države da je jednu noć zaspao kao radikal, a da se sutradan probudio kao čovek koji hoće da bude novi Zoran Đinđić. "To je onaj za koga ste rekli da ste se napili od sreće kad je ubijen", rekao je Milivojević tokom obraćanja Vučiću.

Milivojević je naveo da je predstavnicima vladajuće koalicije da je njihova politika razlog zašto Srbi danas ne žive u Peći, Uroševcu i Prizrenu.

Pročitajte još...

“Ne bi se svodili na statističku grešku. Vi ste se jedno veče zaspali kao radikali, a sa probudili ste se sa namerom da budete Zoran Đinđić. To je onaj za koga ste rekli da ste se napili od sreće kad je ubije. Vaš osnivač stranke je rekao: ‘Ako neko od vas ovih dana vidi Điniđića, neka mu kaže da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom’. Gde vam je taj što je govorio da je Broz imao problema sa nogom? Osamostalio se, dete prohodalo“, rekao je Milivojević.

On je rekao da je „Kosovo prohodalo“ zahvaljujući Vučićevoj politici.

„Sad vam je dete prohodalo, oneštasilo se. Vreme je, kantar dobacio samo do 120, nema bez Ivice (Ivice Dačića prim. aut) do 126… Možda će Mađari kažu da neće oni to. Možda ćemo na nove izbore, što kažu dobro informisani izvori. Možda Ana Brnabić i ne bude premijer”, rekao je on, da bi potom naprednjaci počeli da urlaju i udaraju po klupama.

Milivojević nastavio tvrdeći da nikada nije išao u Hrtkovce da broji krvna zrnca građanima, niti je organizovao jezičke patrole po Vojvodini, aludirajući na rane radove šefa poslaničke grupe SNS, Milenka Jovanova.

„Jedan čovek je živeo na Kosovu i Metohiji i zvao se Oliver Ivanović. Ubijen je. Neko u ovoj sali je rekao da zna ko su njegove ubice i da će biti uskoro poznate. Ja nemam snimke sa naplatne rampe i ne znam kako je stradala Stanika Gligorijević ili Oliver Ivanović“, rekao je on, a potom se osvrnuo i na povike sa galerije od strane predstavnika Srpske liste.

„Nemojte mi dobacivati, molim vas, niste na Pacolijevoj jahti“, rekao je on, a potom pozvao Vučića da zbog „katastrofalne politiki na Kosovu podnese ostavku“.

„Vi i ja znamo da ste izbore pokrali u poslednjih 10 godina. Dobijali ste ih zahvaljujući batinašima iz Lučana, zahvaljujući Lukiju iz Pećinaca. Završite školu za košarkaškog trenera. Evo, biće prazna klupa reprezentacije. Podnesite ostavku, to je najbolje i za vas i za Srbiju“, poručio je Milivojević.

BONUS VIDEO: Ćuta i Vučić idu zajedno da obilaze rudnike po Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare