Stari savski most

U nedelju, 4. decembra u 12 sati u Skupštini opštine Stari grad zakazana je javna rasprava na temu rušenja Starog savskog mosta i pitanja saobraćajnog kolapsa u Beogradu.

Tokom rasprave će se argumentovano raspravljati o kulturno-istorijskom, ekonomskom i urbanističkom značaju Starom savskog mosta. Dodatno, biće izneti svi aktuelni planovi i predlozi kako struke tako i aktivista oko poboljšanja saobraćaja u Beogradu.

„Beogradska i republička SNS vlast godinama donosi odluke bez ikakvog upita struke i javnosti, zbog čega Beograd svakog dana sve više tone u haos i kolaps. Vreme je da sami organizujemo javnu raspravu na temu planiranog rušenja Starog savskog mosta ali i konačno na jednom mestu čujemo predloge struge, građana i aktivista za poboljšanje saobraćaja u Beogradu“, saopšteno je iz organizacije „Mostaje“.

Rasprava se organizuje u sklopu širokog fronta odbrane Starog savskog mosta, koju čine opozicione grupe u republičkom i gradskom parlamentu, aktivisti i stručnjaci. Nakon prošlonedeljnog sastanka na inicijativu gradskog odbornika Dejana Atanackovića iz Zajedno, na koji su se odazvali i predstavnici političkih organizacija, gradski aktivisti i stručnjaci. Dogovoreno je da odbrana mosta ide u dva pravca, institucionalnim putem i aktivističkom borbom na terenu, a više o njihovim akcijama možete naći na sajtu www.mostaje.com.

„Neće smeti više ništa da se ruši i nepromišljeno radi u Beogradu, bez da se o tome pitaju građani i struka. Vreme je da Beograđani konačno kažu šta misle o najavljenom rušenju mosta, o kolapsu u saobraćaju. Takođe, na događaju će se prezenotvati i rešenja vezano za nov most u Beogradu kao i konkretne mere po pitanju poboljšanja saobraćaja u našem gradu“, izjavio je Đorđe Miketić iz stranke „Zajedno“.

Bonus video: Đorđe Miketić i Bojan Kovačević: Šta je rešenje za Stari savski most?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar