Donald Trump
Donald Tramp Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Predsednik SAD Donald tramp na poslednjem u nizu svojih predizbornih mitinga ponovio je još jednom priču o svojoj ulozi u razrešenju konflikta između Beograda i Prištine - makar onako kako ga on vidi.

„Znate, ja sam nominovan za Nobelovu nagradu za mir, i to iz različitih razloga…Na primer, Kosovo i Srbija. Ali , samo malo, zar nisu oni stalno u ratu, zar se ne ubijaju? Rekao sam im „nema biznisa dok ne prestanete da se ubijate međusobno“. I znate šta? trebalo im je 20 minuta, a ubijali su se 40 godina, mislim da ratuju 400 godina, ali posle 20 minuta u Ovalnoj sobi oni su se grlili i ljubili“, rekao je predsednik SAD na mitingu u Nebraski.

Ovo, inače, nije prvi put da Tramp hvali svoju ulogu u „razrešenju“ konflikta između Beograda i Prištine. 

„Rekao sam vam priču pre neki dan. Kosovo i Srbija su se ubijali godinama. Jednostavno su se ubijali. Ne slažu se. Poput Izraela i Palestinaca. Rekao sam im, zašto se tučete i ubijate jedni druge? Oni imaju mnogo razlika, uključujući verske razlike. Rekao sam im, šta radite to? Mi trgujemo sa oboma, dakle imamo izvesnu moć. Rekao sam im, slušajte, hajde da napravimo sporazum, hajde da stvorimo ekonomski mir, samim tim i mir. Došli su u moju kancelariju, u Ovalnu sobu da potpišu. Grlili su se, bilo je lepo videti ih. Spasili smo mnogo života“, rekao je Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji, u septembru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare