Rada Trajković Foto: N1

Rada Trajković, koja je izabrana za savetnika novog ministra za zajednice u Vladi Kosova Nenada Rašića, rekla je za N1 da njeno i Rašićevo angažovanje u vladi Aljbina Kurtija ima za cilj da se sazna o čemu se razgovara u dijalogu Beograda i Prištine. Ona je ponovila da je to početak oduzimanja potpune kontrole Aleksandra Vučića nad Srbima na Kosovu i Metohiji i da je to za nju najveći uspeh.

„Samo naše angažovanje u vladi Kurtija ima za cilj da se sazna i o čemu se razgovara, s obzirom da je to potpuno zatvorena tema ne samo za javnost Srbije nego i za one kojih se to direktono tiče, to su Srbi sa Kosova i Metohije. Srpska lista je bila zadovoljna time šta predsednik kaže i šta predsednik zna“, kazala je Trajković u emisiji „Iza vesti“.

Komentarišući Vučićev današnji sastanak sa Miroslavom Lajčakom, ona je kazala da može samo da pretpostavi o čemu su razgovarali – o Vučićevom ponašanju posle izbora Rašića za ministra i insistiranju da je taj izbor nelegitiman i nelegalan.

Upitana zašto je prihvatila da bude savetnica u kosovskoj vladi, ona ističe da misli da je ovo presudan momenat.

„Vidim da se situacija vrlo komplikuje i da možda mogu da imam uvid u ono što će se dešavati. Da ne bude ili da ne liči na ono što se desilo Srbima u Krajini…“, kazala je Trajković.

Više čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: Boris Tadić, Rada Trajković i Miloš Hrnjaz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare