Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica SSP i poslanica u Skupštini, komentarisala je izbora Aleksandra Vulina za direktora BIA. Ona je navela da Vulin nikad ne bi prošao bezbednosnu proveru ni u jednoj normalnoj zemlji.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Tepić je dodala da izbor novog direktor BIA predstavlja skandalozan potez Aleksandra Vučića i partije na vlasti, koji su, kako navodi, čoveka bez miligrama kredibiliteta stavili da upravlja državnom bezbednošću.

„Njegovo političko delovanje pokazalo je svih ovih godina da je reč o nestabilnoj osobi, spornih moralnih načela, umešanoj u niz skandaloznih dešavanja uključujući i fizička maltretiranja po beogradskim restoranima. Aleksandar Vulin je čovek koji ni u jednoj normalnoj zemlji ne bi prošao bezbednosne provere. Građani Srbije, kao i svi politički neistomišljenici ove vlasti s pravom mogu da budu zabrinuti šta bi sve od nelegalnih metoda praćenja i prisluškivanja mogao da upotrebi ovaj nekadašnji najbliži saradnik Mirjane Marković, a danas, kako sam sebe predstavlja, najbolji drug Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Ona je dodala da Vulin, koji je tvorac sintagme o srpskom svetu i javni funkcioner koji sa najviših državnih funkcija, godinama raspiruje nacionalnu mržnju i netrpeljivost prema svima koji drugačije misl.

„Već je skandalizovao svetsku javnost kada se dokazalo da je u vreme njegovog ministrovanja MUP-om vršeno praćenje i prisluškivanje ruskih opozicionara Andreja Pivovarova i Vladimira Kara Murze dok su 2021. boravili u Beogradu. Te zapise je nosio u Rusiju sekretaru ruskog Saveta bezbednosti Nikolaju Patruševu na ruke. Nakon toga su obojica ruskih opozicionara uhapšeni, a Pivovarov već osuđen na pet godina zatvora.
Stoga nije neobično što bi se ulazak Vulina u BIA mogao tretirati kao početak pravljenja ove službe Informbiroom“, podvlači Tepić.

Ona dodaje da Vulinovo postavljenje pokazuje da Srbija srlja u diktaturu.

„Iako je Vulin već nekoliko puta imao visoke ministarske pozicije na kojima je upamćen samo po neslavnim ulogama odbrane plantaže marihuane na kojoj je lično sadio rotkvice, kao i po reagovanju na njega pasa obučenih za otkrivanje droge, duboko smo uvereni da ovo poslednje postavljenje pokazuje da Srbija srlja u diktaturu u kojoj će u borbi protiv političkih protivnika sva sredstva biti dozvoljena“, zaključuje ona.

Kako je Nova.rs objavila, Aleksandar Vulin izabran je za novog direktora Bezbednosno informativne agencije. On je u prethodne dve godine bio ministar policije, a prethodno je vodio resore odbrane i rada i socijalne politike.

BONUS VIDEO Vulin ponovo o Hrvatima: Njihova politika prema Srbiji je mešavina loših namera i kompleksa, ovo je ustaška politika!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare