Dragan Đilas i Boris Tadić Foto: Arhiva Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas oglasio se za Nova.rs povodom optužbi koje je na njegov i račun njegove stranke izneo bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Naime, Tadić je u intervjuu za novine Nova rekao da je neshvatljivo da danas neki opozicioni lideri po modelu Vučićeve propagande poistovećuju podršku sporazumu Beograda i Prištine i evrointegracijama. To je, kako je Tadić istakao, direktno obmanjivanje građana, koje ide naruku samo Vučiću.

“Nakon ovih poslednjih izbora, nažalost, jasno je da se kod nekih od njih ne radi o nesvesnoj omašci iz neznanja, već svesnoj kolaboraciji sa režimom. Taman koliko je Vučić servilan prema Zapadu na temi Kosova, toliko su ti lideri servilni prema Vučiću i to je zamka u kojoj se nalazi srpsko društvo u poslednjoj deceniji”, rekao je Tadić dodavši da u svemu tome prednjači Dragan Đilas, te da je sada jasno zašto je pre svega napadima režima njegova stranka podizana u “najveću”, kao i zašto su ti napadi naglo prestali nakon poslednjih izbora.

Pročitajte još:

Dragan Đilas, sa druge strane, navodi da je neshvatljivo da Tadić koristi temu Kosova da napada druge opozicione lidere i da mu je izgovor sporazum Beograda i Prištine.

“Kosovo je za Stranku slobode i pravde nadstranačko pitanje, a ne pitanje ličnih sujeta i tema koja se koristi za dobijanje jeftinih političkih poena”, kaže Đilas za Nova.rs.

Dodaje da će Stranka slobode i pravde, kao i on lično, uraditi sve u skladu sa svojim mogućnostima da pomognu našem narodu na Kosovu i Metohiji i da Srbija iz sporazuma dobije što više.

“Ne želim više da komentarišem bivšeg predsednika Tadića, ali utisak je da nije svestan ozbiljnosti situacije po budućnost Srbije i našeg naroda. To potvrđuje i zamena teza koja je očigledna i kontraproduktivna, kako po pitanju razgovora sa Prištinom, tako i odnosa u opoziciji”, ističe Đilas.

Kako kaže, ne postoji nijedna tema na kojoj politika Stranka slobode i pravde nije apsolutno suprotna politici SNS-a.

“Mi smo za usklađivanje sa spoljnom politkom EU, on to odbijaju deset meseci. Oni su za dualno obrazovanje, mi smo da deca završavaju fakultete.  Mi smo za ulaganje u obrazovanje i povećanje plata prosvetnim radnicima. Oni su za to da ulažemo u naoružanje. Oni su za privredu koja se zasniva na manuelnim poslovima mi smo za ulaganje u visoke tehnologije. Smatramo da treba dati subvencije domaćim provrednicima, a strancima samo u slučaju da donose visoke tehnologije. Oni daju samo strancima. Mi smo protiv zaduženja, oni uzimaju kredite svakodnevno. Mi smo za subvencije poljoprivredi i garantovane cene otkupa, oni rade sve suprotno. Mi tražimo da se uloži u plate medicinskog osoblja, njima to ne pada na pamet. Mi predlažemo novi zakon o radu, oni insistiraju na svom „robovlasničkom“ modelu. Mi tvrdimo da nas je manje preko milion za 11 godina, oni kažu da nas je manje samo 495.000 i da se ljudi vraćaju. Mi predlažemo zakon kako da se izborimo protiv korupcije, njima to ne pada na pamet jer su napravili sistem koji na korupciji počiva.  Sloboda medija, nezavisno pravosuđe i tako dalje i tako dalje”, kaže Đilas i zaključuje:

“Zato ne želim da trošim vreme da odgovaram ni Tadiću ni bilo kome drugom na nesitine koje iznose.”

BONUS VIDEO Ko će potpisati sporazum sa Prištinom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare