Jelena Obućina
Jelena Obućina Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Stranka Zajedno" najoštrije osuđuje čin pretnji upućenih novinarki Nove S Jeleni Obućini, koje su nastale nakon tabloidnih naslova koji, po svojoj prilici, dezinformišu javnost, spinuju i manipulišu! Potrebno je pronaći inicijatore ovakvih gnisnih napada i procesuirati ih u najkraćem roku", saopštila je Zajedno.

2Pružamo maksimalnu podršku svim nezavisnim novinarima i borcima za slobodu medija i slobodu govora! Ovakvi i bilo kakvi drugi napadi su nedopustivi. Novinarima mora biti zagarantovana bezbednost kako bi istinu prenosili građanima Srbije. Standardi profesionalnog novinarskog rada su odavno ugroženi. Kodeks novinara Srbije krši se iz dana u dan. Kao da to nije dovoljno, kršenje kodeksa se nameće kao standard, dok se oni koji ga poštuju napadaju“, navode u saopštenju.

Stranka Zajedno navodi da spinovane vesti prave izokrenutu stvarnost.

„Kako bi se novinarstvo vratilo svom pravom putu, a time išlo na korist i sebi i društvu, neophodno je da zajedno, uz institucije koje će raditi svoj posao, stanemo na put ovakvim pretnjama! Pružamo svu podršku novinarima u novinarskom radu, koje podrazumeva rad u interesu javnosti uz blagovremeno i istinito informisanje i objavljivanje važnih informacija koje će konzumentu istih pomoći da formira sopstveni sud o pojavama i događajima, kako stoji u Kodeksu novinara Srbije. Rad Jelene Obućine i drugih novinara i novinarki u interesu je javnosti i treba ih sve podržati kako bi nastavili da to rade“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Jelena Obućina: Višestruko neosuđivana, sada i ukoričena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar