Aleksandar Vulin Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Imenovanjem Aleksandra Vulina za direktora BIA, Vlada Srbije stavila je na kocku budućnost svake građanke i građanina Srbije, ocenila je danas stranka Zajedno.

„Srbija je gromoglasno objavila svetu da je borba protiv međunarodnog terorizma i nelegalnih migracija najobičnija glupost. Evropski parlament označio je Rusiju kao terorističku državu, a odluke i delovanja predsednika, vlade i parlamenta ove zemlje kao akte terorizma. Aleksandar Vulin se, kao državni zvaničnik, jasno izjasnio da je za prekid pridruživanja EU i za zaokret državne politike ka uspostavljanju formalnog političkog saveza sa Rusijom“, navela je stranka Zajedno.

Ova politička organizacija je podsetila da je Srbija pre nekoliko dana krenula i u usaglašavanje svog viznog režima sa Evropskom unijom.

„Da ovakvi koraci, ključni u borbi protiv nelegalnih migracija, nisu preduzeti građani Srbije bi izgubili bezvizni režim sa EU. BIA je ključni deo državnog aparata u borbi protiv terorizma i nelegalnih migracija. U besu koji je izazvan jednim saopštenjem ovlašćenog predstavnika EU, vlast najvažniju bezbednosnu instituciju predala je u ruke deklarisanom neprijatelju EU, kojoj se i dan danas pridružujemo, i SAD, koje imaju najveću moć da zaštite naše građane na Kosovu i Metohiji“, dodaje se još u saopštenju.

Stranka Zajedno je podsetila srpsku vlast na „tragikomičnu pošalicu u ovom narodu o popu koji se naljutio na selo“.

„Ako je predsednik i odlučio da se popne na brdo, podsećamo ga da nema nikakvo pravo da žrtvuje ceo jedan narod, kao što su činile vlade devedesetih godina, u kojima je i on bio ministar“, navela je stranka Zajedno.

„Srbija treba da izađe sa svojom vizijom Zapadnog Balkana u 21. veku, kao regiona mira i prosperiteta za više od dvadeset miliona ljudi koji ovde žive, a ne da njena bezbednost bude gurnuta u ruke ljudima koji imaju redovne izlive ljubavi prema silama koje ugrožavaju svetski mir i koje prete čovečanstvu uništenjem, upotrebom nuklearnog oružja“, poručuju iz ove političke organizacije.

Podsetimo, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici imenovala Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Vulin je do sada u više vlada bio ministar unutrašnjih poslova, ministar vojske, ministar za rad, socijalna i boračka pitanja i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO – Borović: Vulin na čelu BIA – ovo je poraz demokratije u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar