Foto: Printscreen, Nova.rs, Čitalac Nova.rs

"Što više tražite moju ostavku, meni rejting u SNS sve više raste", rekla je ministarka za zaštitu životne sredine na današnjem sastanku sa poslanicima zeleno-levog bloka Ne davimo Beograd - Moramo. I to je sve što treba da znamo o osećaju odgovornosti ministara iz redova Srpske napredne stranke. A nije da na spisku odgovornih za zagađenost vazduha, izlivanje amonijaka, stanje vode i zemljišta u Srbiji, nema Irene Vujović.

Sastanak ministarke sa poslanicima opozicije usledio je nakon što se o tome govorilo na poslednjoj sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine.

Na tom sastanku razgovaralo se o izlivanju cisterni s amonijakom u blizini Pirota, zagađenosti vazduha, ozelenjavanju, iskopavanju litijuma…

Foto:A.K./ATAImages

Nakon kritika koje su poslanici opozicije izneli na njen račun i ponavljanjem zahteva za njenu smenu, Vujović je rekla da o tome ne bi trebalo da se priča na sednici odbora i najavila sastanak.

Uprkos sumnjama da će se tako nešto desiti, predstavnici opozicije dobili su poziv iz kabineta ministarke.

Današnjem sastanku prisustvovali su poslanici zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović i Đorđe Pavićević.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Njihova glavna zamerka na račun rada resornog ministarstva jeste „sistematsko zanemarivanje rešavanja problema zagađenja i potpuno stavljanje države u službu zarade investitora na eksploataciji prirodnih dobara“.

„To je dovelo do toga da je Srbija danas zatrovana zemlja, a šteta koja je zbog ovoga načinjena našem društvu meri se milijardama evra u troškovima lečenja obolelih ljudi, kao i hiljadama prerano preminulih građana“, navodi se u njihovom saopštenju.

Zbog toga su ponovo danas pozvali ministarku Vujović da podnese ostavku.

Dobili su sledeći odgovor:

Foto:A.K./ATAImages

„Što više tražite moju ostavku, meni rejting u SNS sve više raste. A dok je rejting SNS ovakav, o mojoj smeni odlučivaće isključivo stranka“ rekla je Vujović.

I tako praktično potvrdila da ne oseća nikakvu odgovornost za „ekološke bombe“ kojima su građani Srbije zasuti sa svih strana.

Počev od enormne zagađenosti vazduha, preko katastrofalnog odnosa stranih investitora prema životnoj sredini u Srbiji, izlivanja cisterni s amonijakom u dva navrata u poslednjih mesec dana i ljudima koji su od posledica trovanja preminuli ili završili u bolnici…

Tim povodom Radomir Lazović za Nova.rs kaže:

„Moram da kažem da nas je ministarka iznenadila kada je rekla da što više tražimo njenu smenu, to njen rejting u SNS-u više raste. Mislim da bi bilo bolje da je osim „treba nam više vremena“ ponudila odgovor makar na neko od pitanja i argumenata koje smo izneli. U svakom slučaju nama je bilo važno da iznesemo stav da je nakon 10 godina poražavajuće politike SNS, vreme za odgovornost“.

BONUS VIDEO: Posledice izlivanja amonijaka u Pirotu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar