Foto: Nova.rs, Tanjug

Prvi osnovni sud doneo je oslobađajuću presudu u postupku koji se vodio protiv funkcionera Dveri Boška Obradovića i Davora Đurđevića, a zbog izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu na štetu Marijana Rističevića i bivšeg ministra Zlatibora Lončara. U saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva se navodi da će oni na ovu prvostepenu presudu uložiti žalbu.

„Naime, Tužilastvo smatra da postoje svi zakonski razlozi zbog kojih je podnet optužni akt i žalbom će biti predloženo da se preinači oslabađajuća presuda, a da se okrivljeni oglase krivima i kazne po zakonu“, piše u saopštenju.

Podsećamo, u maju 2020. došlo je do incidenta ispred Skupštine Srbije, kada su članovi Dveri blokirali ulazak u parlament. Tada je došlo do koškanja, odnosno guranja Marijana Rističevića i tadašnjeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Snimak okršaja ispred parlamenta možete videti na ovom linku.

BONUS VIDEO Dveri traže formiranje skupštinskog Kolegijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare