Foto: Twitter

Tokom petog protesta "Srbija protiv nasilja" na ulicama Beograda okupilo se više desetina hiljada građana, dok je za to vreme predsednik Srbije bio na proslavi godišnjice mature. Iako su građani ispred Predsedništva zviždali i ostavljali poruke Vučiću, on je slavio maturu i gledao u mobilni telefon. Dok su drugi uživali u proslavi, Vučić je na telefonu možda baš gledao kadrove sa subotnjeg protesta.

Kad se završio peti po redu protest Srbija protiv nasilja, Vučić se oglasio na Instagramu i poručio da je bio na svom radnom mestu. Dakle, hteo je da kaže da dok su građani šetali, on je baš tu bio, ispred njih.

Međutim, na Tviteru se pojavila njegova fotografija s proslave, a zatim i svedočenje jedne od slavljenica koja je rekla da je videla predsednika u restoranu na Zemunskom keju gde je slavlje upriličeno.

„22.30 je ovde u Predsedništvu Srbije i ono što je za mene važno da kažem ljudima u Srbiji je da je vreme da se ujedinimo u pokušaju da naša zemlja ide napred. U pokušaju da podignemo stopu rasta, da spustimo zaustavljenu inflaciju ispod 8 odsto, da poboljšamo životni standard naših ljudi“, napisao je Vučić između ostalog na Tviteru.

U 22.30 predsednik je verovatno bio u zgradi Predsedništva, ali u vreme samog protesta očigledno nije.

Sudeći prema fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, Vučić je u to vreme bio na proslavi godišnjice mature njegove generacije Zemunske gimnazije.

Tada je i nastala jedna fotografija na kojoj se vidi Vučić kako uživa u društvu svojih drugarica iz srednje škole, ali i gleda mobilni telefon. Šta je tačno gledao nećemo saznati, ali ne treba zaboraviti da je u isto vreme bio protest „Srbija protiv nasilja“.

Podsetimo, na petom protestu „Srbija protiv nasilja“ građani su juče napravili prsten oko zgrade Predsedništva, gde su Aleksandru Vučiću ostavili svoje poruke. Pored one „srpsko proleće se zaustaviti ne može“, građani su na Andrićevom vencu ostavili i sledeće poruke:

„U susret slobodi“, „Jači od nasilja“, „Vučiću odlazi“, „Izbačen si, napusti Andricev venac“, „Ima nas još“, „Vučiću vejderu“, „AVetinjo odlazi“, „Opljačkani hijena penzioner“, „Ti moraš da ideš“, „Manje vina manje vina…“.

Bonus video: Vučić – U sredu mnogo važnih vesti za građane Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare