Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; JP Elektroprivreda Srbije - Aleksandar Rašin; Tanjug Milos Milivojević

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ane Gođevac ocenila je da su tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović, koje su vodile istragu oko Elektroprivrede Srbije (EPS), verovatno smenjene jer su uticale na rad firme "Bauwesen", koja je, kako je navela, radila projekte za Srpsku naprednu stranku (SNS).Kako je Gođevac navela u saopštenju, ta firma je za samo dve godine dobila projekte u Srbiji u vrednosti od 4,6 milijardi dinara.

„Uz ove projekte, firma je radila neke od najskandaloznijih SNS projekata u Beogradu: glavnu autobusku stanicu koja je počela da se gradi u martu 2018. godine, rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, fazu koja se radi od 2019. Možda najbizarniji projekat firme je pasarela kod Kalemegdana koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Savski kej koja je plaćena oko dva miliona evra“, navela je ona.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je ranije navedeno, policija je po nalogu tužilaštva uhapsila šest osoba, među kojima i odgovorno lice privrednog društva „Bauwesen“, koji su osumnjičeni da su oštetili EPS za 7,5 miliona dolara, tokom izvođenja radova na termoelektrani Kostolac B.

Tužiteljke Višeg javnog tužilaštva Bojana Savović i Jasmina Paunović koje su duže od godinu vodile istragu oko EPS-a, smenjene su sa funkcije.

BONUS VIDEO: Zašto su sklonjenje tužiteljke koje su radile na slučaju hapšenja u EPS-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar