Kruševac, Požar u kineskoj robnoj kući u Kruševcu, vatrogasci
Foto: Nova.rs

Odbor Stranke slobode i pravde u Kruševcu naveo je danas da je lokalna gradska vlast "ponovo pokazala nesposobnost, nebrigu i nepoštovanje prema ljudima", jer ni za 12 godina vlasti nije uspela da, kako je istakao, obezbedi adekvatnu opremu vatrogascima i službama spasavanja u ovom gradu.

„Umesto da zahvali našim požrtvovanim vatrogascima koji su danas šest sati gasili veliki požar na robnoj kući Yu Mart u Kruševcu, gradonačelnica Jasmina Palurović ih je, zarad rejtinga i političkih poena, postrojavala bez elementarnog poštovanja i zahvalnosti prema ovim ljudima koji su spasavali imovinu grada i građane“, navodi se u saopštenju kruševačkog odbora SSP-a.

Ova stranka je oštro osuđuje ponašanje funkcionera Srpske napredne stranke i zatražila da se „umesto slikanja i marketinga, vatrogascima oduže novom opremom i ulaganjem u gradske službe spasavanja, autolestve i ispravne hidrante, kao i u obnovu pomoćne gradske infrastrukture“.

„Ujedno, u ime SSP-a i Kruševljana zahvaljujemo svim vatrogascima i angažovanim licima na lokalizaciji i gašenju požara“, poručuju iz SSP-a.

Podsetimo, jutros je u Kruševcu izbio požar u kineskom tržnom centru u kome, srećom, nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Ovo je treći veliki požar u ovakvim trgovinskim objektima za nešto više od godinu dana na teritoriji Srbiji.

BONUS VIDEO – Lokalizovan požar u robnoj kući u Kruševcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar