Nebojsa Krstic
Nebojša Krstić Foto:FoNet/Aleksandar Mijailović

Marketinški stručnjak blizak svakoj vlasti danima se upinje da odbrani režim Aleksandra Vučića. Tvituje neumorno, na braniku je SNS, napada opoziciju i sve koji su izašli na ulice u okviru protesta "Srbija protiv nasilja". Ipak, najsramnija epizoda Krletovog tvitovanja upravo se ispisuje, a vezana je za odbranu lika i dela Ranke Radulović, koja je prema svedočenju Slobodana Negića, oca male Sofije, devojčice koja je ubijena u svojoj školi 3. maja ove godine u školi "Vladislav Ribnikar", samo par dana kasnije u istoj toj školi učestvovala u bizarnom ritualu povezivanja dece s dušama njihovih preminulih drugara.

Nekoliko dana nakon što je na Tviteru napisao (i vrlo brzo obrisao) jedan od najsramnijih komentara, gde je nakon uključenja u „Utisku nedelje“ deke ubijenog deteta u „Ribnikaru“ objavio da je deda „zaveden lažima N1“, Krstić je nastavio da probija dno. Ako uopšte zna za njega.

Ovog puta Krstić je pokušao da odbrani Ranku Radulović, psihijatricu i psihoterapeutkinju koja je na skandalozan način pokušala da „leči“ decu koja su preživela tragediju u „Ribnikaru“.

Foto: Printscreen/RTS

Za takozvane „tamne seanse“ doktorke Radulović saznali smo u emisiji Utisak nedelje, od Slobodana Negića, oca male Sofije, devojčice koja je ubijena u svojoj školi 3. maja ove godine. Otac ubijene devojčiće poručio je da je ona na neprimeren način „lečila“ decu tako što ih je terala da grupno slušalu narodnu muziku i tako se navodno povežu sa dušama ubijene dece.

Javnost je odmah bila šokirana, ali ne i Nebojša Krstić, koji je na sramotan način pokušao da je odbrani.

„NUNS je ovih dana tražio poštovanje Kodeksa novinara. U Kodeksu se kaže da svaka vest mora biti proverena iz najmanje dva međusobno nezavisna izvora. A poželjno je čuti i drugu stranu.To u slučaju da se ne bavimo senzacionalizmom. A ako se bavimo, onda ne mora ništa“, naveo je on na svom Tviteru.

To je bio samo početak, budući da je tada krenuo otvoreno da brani Radulović.

„Postoje mediji, ali i ljudi koji jedva čekaju da ljude stavljaju na poternicu i da pozivaju na hajku protiv njih. To što nemaju pojma šta se zapravo desilo, ko je tu kriv, a ko nije, nevažno je. Važno je samo da se neko proganja i linčuje“, naveo je Krstić.

Da je Krstić „pogubio konce“, svedoči i slučaj gde je na najprostiji način izvređao poznatu glumicu Goricu Popović.

Ona je na društvenim mrežama poručila da su zahtevi protesta zreli, da bi on poručio „da su dobri za mršavljenje s obzirom na špartanje po Gazeli“.

Zbog čega Krstić treba da se stidi svojih izjava? 

Podsetimo, Slobodan Negić, otac devojčice ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“ otkrio je u „Utisku nedelje“ događaj koji se, kako navodi, pre nekoliko dana desio pod okriljem ove škole. Naime, kako tvrdi Negić, doktorka Ranka Radulović koja je poslata u „Ribnikar“ kako bi pomogla deci i roditeljima nakon tragedije, „decu je uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Normalno, u takvoj situaciji tražite nekog krivca. Ne bih ulazio u procenu psihijatrijsku izvršioca tog dela, ali moram da kažem nešto što se dogodilo javno… Danas sam bio na sastanku roditelja postradale dece i predstavnika svih relevantnih institucija Republike Srbije. Mi smo dobili izveštaj od javnog tužioca, tužioca za kriminal i sekretara ministarstva zdravlja, i na jednu konstataciju ‘šta će biti sa počiniocem zločina’, video sam ljudsku reakciju da će on učiniti sve da taj počinilac dela nikada ne napusti instituciju. Ja verujem da postoji želja da se to ostvari, međutim, kada sam postavio pitanje ko je doktorka Ranka Radulović, niko od prisutnih nije znao o kome se radi“, počeo je priču Negić.

On je zatim objasnio da je „doktorka Ranka Radulović zaposlena na neuropsihijatrijskom odeljenju KBC i poslata od strane ministarstva zdravlja, kao neko ko treba da pomogne u toj situaciji deci i nama roditeljima“.

„Radulović je 5. maja, unutar škole ‘Vranislav Ribnikar’ videla na hodniku decu, koja su došla da uzmu neke stvari iz škole, i sasvim slučajno je među decom bila i jedna od ćerkinih najboljih prijateljica… Radulović je pod okriljem te škole, uz znanje direktorke te škole, decu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i navodila ih i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja. Takođe, nastao je tajac kada sam danas to izneo na toj sednici“, navodi Radulović.

Bonus video: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dečaka koji je ubio 10 osoba u školi Vladislav Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare