Aleksandar Vučić, Skupština Srbije
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izveštaje o radu Кancelarije za Кosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. godine do juna ove godine, kao i Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od maja 2019. do 15. juna ove godine. Izveštaje je podneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Srpskom narodu na Кosovu i Metohiji nije do zamrznutog konflikta, oni žive neuporedivno teže od ljudi u ostatku Srbije i žele da pregovori postoje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je na posebnoj sednici Narodne skupštine predstavio izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine.

„Nisam dezerter, neću da pobegnem niti potpišem priznanje, to će učiniti neko posle mene, ali narod ne možemo da obmanjujemo pričama kako je situacija idealna“, rekao je Vučić.

Pozvao je poslanike na borbu i jedinstvo, kao i na razumevanje realne situacije povodom Кosova i Metohije, navodeći da samo tako mogu da se odmere protivnici i njihovi zahtevi kao i naša energija i snaga koji bi doveli do pobede.

„Pobeda je mir, stabilnost, bezbednost i očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa“, poručio je Vučić.

Ukazao je da je važno razumeti činjenice oko КiM.

„Možemo sebe da obmanjujemo da nam pripada 50 odsto imovine. Mi do toga možemo da dođemo samo silom, neka vas laže neko drugi“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar