Viola fon Kramon Nikola Selakovic
Nikola Selaković i Viola fon Kramon Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/AHMED JALIL

Evroposlanica iz redova Zelenih Viola fon Kramon odgovorila je na prozivke ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića koji ju je optužio za ekstremizam, ističući da su "njeni politički oci kolateralom nazivali ubijene srpske civile".

Izjava Viole fon Kramon u kom objašnjava zbog čega je Srbiji zabranjeno da uvozi rusku naftu preko JANAF-a, podstakla je ministra Selaković da se oglasi saopštenjem u kom je izvređao poslanicu EP.

Pročitajte još...

„Evroposlanica Viola fon Кramon je u svom najnovijem napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka i kažnjavanja naše zemlje, koja bi, prema rečima evroposlanice, mogla da bude „kolateral“ zbog svoje neutralne pozicije. Samo ekstremistima može da smeta nečija neutralnost, a reč „kolateral“, kojom su politički oci gospođe Fon Кramon nazivali ubijene srpske civile tokom agresije NATO na našu zemlju ponovo se zloslutno unosi u evropski politički vokabular. Srbija jeste neutralna i slobodarska, i time se ponosi, ali Viola fon Кramon nije neutralna, ni kada lobira za albanske separatiste na Кosovu i Metohiji, ni kada pokušava da namerno ciničnim i provokativnim vokabularom vređa građane ove zemlje i zagovara uvođenje sankcija Srbiji“, naveo je Selaković u pisanom saopštenju dostavljenom medijima“, napisao je između ostalog Selaković.

U odgovoru šefu srpske diplomatije, Fon Kramon je istakla da je ona zapravo „u velikoj meri prosrpski lobista u EU“, kao što je prokosovski ili bilo koji drugi zapadnobalkanski lobista“.

Fon Kramon je navela da „zaista želi da srpska vlada razume našu iskrenu želju za EU budućnošću Srbije, umesto da objašnjava njihovu „neutralnu poziciju“.

„Opisivati to kao nebrigu za žrtve je nepravedno i neistinito“, napisala je Fon Kramon i dodala.

„Želimo da vidimo kako Srbija i Zapadni Balkan postaju deo Evropske unije, ali to podrazumeva odgovoran i pošten pristup. Ne plan konsultacija sa Lavrovom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare