Borko Stefanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sednica Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove na kojoj bi danas trebalo da se raspravlja o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa EU, kao i o uvođenju "određenih sankcija" Rusiji biće zatvorena za javnost.

Iz Skupštine Srbije mediji su obavešteni da će, u skladu sa skupštinskim poslovnikom sednica Odbora za spoljne poslove, koja je sazvana za danas biti zatvorena za javnost.

Predsednik tog odbora Borko Stefanović saopštio je ranije da je zakazao sednicu odbora na kojoj će se raspravljati o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa EU i o uvođenju „određenih sankcija“ Rusiji.

Stefanović, koji je i potpredsednik Stranke slobode i pravde, naveo je tada u saopštenju da sednicu nije ranije zakazivao, jer je, kako je objasnio, čekao izveštaj i analizu Ministarstva spoljnih poslova o usaglašenosti spoljne politike Srbije sa EU.

Naveo je da je obavešten da su ta dokumenta poslata iz Ministarstva spoljnih poslova na skupštinski odbor, te da je zakazao sednicu za sredu, 28. decembar.

Izrazio je nadu da će ta dokumenta stići do srede i do samog održavanja sednice.

„Sama sednica će biti prilika da sve stranke iznesu svoje argumente kroz otvorenu raspravu nakon čega će biti omogućeno glasanje“, kazao je on.

Tokom sednice će se, kako je dodao Stefanović, raspravljati i odlučivati i o svim drugim pristiglim inicijativama i predlozima rezolucija koje su podnele poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

Bonus video: Brnabić – Sankcije Rusiji nisu najbolje rešenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar