Foto: Muzej Jugoslavije, Vesna Lalić/Nova.rs, TANJUG/ TARA RADOVANOVIC, Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije u ime Tamare Vučić, supruge srpskog predsednika, uputilo je hitno pismo ambasadi naše zemlje u Zagrebu, sa ciljem da se što pre prosledi poziv prvoj dami Hrvatske za prisustvo na modnoj reviji "Jovanka u boji".

U dokumentu u koji je Nova imala uvid navodi se da poziv Sanji Musić Milanović, supruzi hratskog predsednika treba uputiti što pre, a shodno protokolu, treba obavestiti i MIP Hrvatske.

U pismu koje je dostavljeno u prilogu, Tamara Vučić navodi da je revija „Jovanka u boji“ posvećena zajedničkoj istoriji „naših država i naroda“.

„Iza Jovanke Broz ostali su neiskorišćeni najfaniji materijali, koje sada, devet godina posle njene smrti, dizajneri iz Srbije, kao i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije, pretaču u savremene kreacije“, naovdi se u pismu.

Dodaje se da će Tamari Vučić biti izuzetna čast, ukoliko bi gospođa Musić-Milanović prisustvovala reviji koja će se održati 29. novembra Palati Srbija.

„Sa nadom da ćete mi pružiti zadovljstvo da vas ugostim u Beogradu, primite izraze mog posebnog uvažavanja“, zaključuje se u pismu.

Supruga predsednika Srbija u prethodnom periodu pojavila se na mnogim događajima.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od tih je i izložba „Tragovi“ koja je održana u okviru nedelje Evroprajda.

Ko je bila Jovanka Broz?

Revija na koju je pozvana supruga hrvatskog predsednika biće posvećena Jovanki Budisavljević Broz, čiji su pojedini detalji života još uvek obavijeni velom tajne.

Nakon smrti Josipa Broza Tita, Jovanki je oduzeta gotovo sva imovina, kao i prava.

Duboku statorst dočekala je u kući koja nije ispunjvala ni osnovne uslove života.

Preminula je 20. oktobra 2013. godine, a sahranjena je uz sve državne počasti.

U razgovoru i sa prvom damom Ukrajine

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić razgovarala je sa prvom damom Ukrajine Olenom Zelenski, a teme razgovora, koji je inicirala supruga ukrajinskog predsednika, bile su humanitarna kriza i želja za što bržim uspostavljanjem mira.

„Kao žena i majka, želim sa Vama da podelim jednu ličnu želju – da što pre nastupi mir, kao glavni preduslov za svaki budući napredak, svih ljudi“, poručila je tada Tamara Vučić tokom video razgovora sa Olenom Zelenskom.

BONUS VIDEO: Jovanka Broz i tajne službe- gosti Svetko Kovač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare