Zdravko Ponoš, novoosnovana politička organizacija Srbija Centar
Zdravko Ponoš Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U nedelju će biti održani prvi izbori u pokretu "Srbija centar-Srce", a očekuje se da za predsednika bude izabran drugoplasirani na ovogodišnjim predsedničkim izborima, Zdravko Ponoš.

Kako je rečeno našem portalu, pokret će u nedelju izabrati rukovodstvo i usvojiti program. Pored Ponoša, koji će biti izabran za predsednika „Srbija centar“, očekuje se da za potpredsednike budu izabrani Mihailo Brkić, bivši ambasador Srbije u Kuvajtu i Slobodan Cvejić, sociolog i nekadašnji član Saveta REM.

Pročitajte još...

Pokret „Srbija centar-Srce“ osnovan je u julu ove godine, a njen osnivač, Zdravko Ponoš tom prilikom, između ostalog, rekao da je njihova misija skidanje SNS s vlasti i uspostavljanje Srbije kao normlane države.

„Sklanjanje vlasti SNS-a svakako nije završetak posla, ali jeste prvi i neophodan korak za uspostavljenje Srbije kao normalne države. Dovršen posao bi bio kad bi mogli da konstatujemo da nam je država održiva i da svaka generacija stvori više nego što potroši. Dovršen posao bi bio kad bi mogli da konstatujemo da je država u službi građana i da nema građana prvog i drugog reda. Da bi ostvarili ove ciljeve, a pre svega napravili prvi i neophodan korak, opraštanje od vlasti SNS, moramo politički da se organizujemo za tu misiju. Mi smo se dogovorili da se organizujemo u formi pokreta. Mi se zalažemo za ulazak Srbije u EU, proces pridruživanja treba da omogući da se sinhronizujemo sa ambijentom kom geografski i vrednosno pripadamo. Zalagaćemo se za saradnju opozicije“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš o novom direktoru BIA i izdržavanju Tomislava Nikolića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar