Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Foto:Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić govorio je danas o svom odnosu sa liderom Srpske napredne stranke i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na pitanje Nova.rs u kakvim su odnosima njih dvojica, Šapić se u određenoj meri ogradio, rekavši da je "što se njega tiče" odnos odličan, ali da novinari moraju da pitaju i Vučića šta on misli.

Tokom konferencije za medije, koja je najavljena kao redovna, a koja je održan dan nakon sednice Skupštine grada Beograda na kojoj se raspravljalo o njegovoj smeni, gradonačelnik Šapić govorio je o tome šta je sve urađeno u prestonici pod njegovom komandom. Uz pomenutu, nezaobilazna tema bila je njegov odnos sa partijskim kolega iz SNS i liderom te partije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje Nova.rs u kakvim je odnosima sa Aleksandrom Vučićem, Šapić je rekao da, što se njega tiče, nema problema.

Pročitajte još...

„Što se mene tiče, odnos je odličan i nema nikakvih problema. E, sad, morate njega da pitate šta o njemu misli, ako vas zanima“, dodao je Šapić.

Govoreći o tome što zbog čega se nisu pojavljivali u javnosti zajedno, Šapić je rekao da se lider njegove stranke bavi nacionalnim temama.

„Kad bude bilo prilike, mislim da ćemo se pojaviti. Možda već kad bude tema krak autoputa Novi Beograd- Surčin. Što se mene tiče, nema nikakvih problema“, naveo je on.

Primetno je bilo da je Šapić, dok je govorio na konferenciji, nastupao kao da nije član SNS, već neko ko je samo u ime te partije postavljen na mesto gradonačelnika.

„Što se tiče mojih iz stranke i zbog čega su zakazali Skupštinu grada. Ako vas nešto zanima što se tiče Srpske napredne stranke ili nekoh njihovog člana, pitajte njih, a na mene“, rekao je on, da bi se potom „korigovao“ nakon što su ga novinari opomenuli da je i on član te stranke.

„Ja mogu da pričam u svoje ime, ali ne i u ime drugih članova SNS. Da li su to njihovi signali, ne znam, pitajte ih. Pitajte ih da li vi šaljete signale vašem gradonačelniku. Ja radim svoj posao najbolje što umem i znam i do sad sam imao puno poverenje odbornika, u okviru gradskog aprata. Nemam nijednu zamerku ni na koga, da ja vidim da me neko koči svesno. Mislim da funkcionišemo dobro i da smo napravili ozbiljne promene po pitanju stvari koje nisu dobre. Što se tiče Skupštine, ona se ne bi održala da nije bilo kvoruma, ali tačka na dnevnom redu je morala da se desi na sledećoj. Pretpostavljam da je to bio razlog zbog čega se skupštinska većina odlučila za juče. Ja to mislim, ali možda su bili signali. Ja to ne znam i neću se baviti time“, naveo je on.

Na kraju, čini se da je Šapić imao poruku za svoje stranačke kolege dok je govorio o jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

„Nisam se pojavio da ne bi neko iz vladajuće većine rekao da bi glasao drugačije u slučaju da ja nisam došao. A što se tiče tih signala, možda, ne znam. Ja neću menjati svoju politiku i stav. Ako u jednom momentu, ljudi koji su me postavili na ovo mesto budu shvatili da se to ne uklapa u ono što oni zamišljaju, oni će da me smene, ali za sad su zadovoljni. Život je nepredvidiv i ne znate šta sutra nosi, ali ja se sigurno promeniti neću“, zaključio je on.

BONUS VIDEO: Šapić pokušao da drži slovo o zagađenju vazduha, poklopio ga novinar Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar