Edi Rama I Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Albanski premijer, Edi Rama, ubeđen je da će Srbija imati predstavnika na predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan koji se održava u Tirani. Nakon najave srpskog predsednika da neće da prisustvuje, a potom „da će da razmisli“, albanski premijer, kako prenosi Gazeta Express, tvrdi da Vučić „nema drugog izbora, nego da dođe“.

Edi Rama je danas, kako prenose prištinski mediji, rekao da će „Srbija biti na samitu“, te da bi u suprotnom to „bila katastrofa“ za Vučića.

„Ne uzbuđuje me bilo kakva izjava političara za potrebe njihove unutrašnje politike. Srbija će biti na samitu. Predsednik Srbije nema drugog izbora nego da dođe na samit. Kažem ovo sa uverenjem. Jer bi u suprotnom to bila katastrofa za Srbiju i za njega, naravno“, rekao je Rama, javlja Gazeta Express, a prenosi KoSSev.

Edi Rama danas je upitan na konferenciji za štampu ‘zašto se nije oglasio u petak uveče kao što je to učinio kosovski premijer, a u vezi sa pobedom Švajcarske nad Srbijom’, prenosi dalje Gazeta Express.

Rama je kazao da on nije premijer Švajcarske i da ne bi bilo „uopšte dostojanstveno“ da se ova dvojica fudbalera koriste za političke svrhe.

„Ja nisam premijer Švajcarske. Ja sam premijer Albanije i ako bih izdvojio iz reprezentacije Švajcarske dvojicu švajcarskih državljana koji su albanske nacionalnosti… šta bih konkretno uradio? Koristio bih te dve figure za politiku. I to na nimalo dostojanstven način, istine radi”, rekao je Rama.

Kaže da bi na taj način „raspirivao vatru smešnog nacionalizma“.

„Ali nacionalizam je uvek koliko smešan, toliko i opasan. Nije neophodno. Uopšte ne vidim to kao neophodno i čini mi se da ko god to radi, ne radi kako treba“, dodao je on, prenosi Express.

***

BONUS VIDEO – Pomračenje Vučića posle kog je počeo da viče: Što to radite ljudi, nisam legao u poslednjih 7 dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar