Dejan Radenković
Dejan Radenković Foto: N1

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) Dejan Radenković rekao je da ovu partiju očekuje rearganizacija i da zaslužuje bolji položaj. U ovom broju Nedeljnika govorio je o lideru Ivici Dačiću, otklonu od devedesetih godina, ali i tome šta misli o Slobodanu Miloševiću.

Radenković je istakao da je bivši predsednik i osnivač SPS Slobodan Milošević istorijska ličnost.

Pročitajte još:

„Slobodan Milošević, osnivač SPS-a, bez sumnje je istorijska ličnost. Za mene, on je bio simbol politike koja se sukobila sa pritiskom albanskih separatista na Srbe na Kosovu i Metohiji.

Prećutkuje se u ovdašnjoj javnosti da su posle kosovskih demonstracija 1968, a posebno posle 1981. godine krenuli pritisci na Srbe i Crnogorce na Kosovu i Metohiji. U tišini je etnički očišćeno na desetine naselja. Paljenja letine, premlaćivanje đaka, etnički ključ u zapošljavanju (pet Albanaca i jedan Srbin)… Politika čiji je lider bio Slobodan Milošević je u startu nastojala da vrati dostojanstvo Srbima na Kosovu. Albanski separatistički pokret je odgovorio bojkotom, a potom i oružanim ustankom“, naveo je Radenković u intrevjuu za Nedeljnik.

Komentarišući aktuelno rukovodstvo i lidera Ivicu Dačića, Radenković je naglasio da je šef socijalista jedan od najveštijih političara u regionu.

„Nećh biti prvi koji kaže da je Ivica Dačić jedan od najveštijih političara u ovom regionu. Mnogo puta sam čuo tvrdnje da bi bez njega SPS teško preživeo sve što je u poslednje dve decenije prošao. Iskreno, mislim da vreme SPS-a tek dolazi“, poručio je Radenković.

Ceo intervju sa Dejan Radenkovićem čitajte u Nedeljniku.

Bonus video: Grbović: Nema šanse da SPS bude opozicija, to zlo ne postoji bez vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar