Foto:N1

Rada Trajković, političarka sa Kosova i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, oglasila se nakon što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra u Vladi Kosova.

„Odredio je 28 ministara Vlade Srbije po svojoj volji i želji, ali baš zbog tog jednog ministra u Vladi Kosova koga nije izabrao i koga ne kontroliše – potpuna histerija“, napisala je Trajković na Tviteru.

Podsetimo, predsednik Srbije reagovao je na jučerašnju odluku premijera Kosova Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

Vučić je tom prilikom Radu Trajković nazvao „srpskim ološem sa dna kace“, dok je Kurtiju dodelio epitet „terorističkog ološa“. Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje, nazvao je sramnom.

Pre toga je portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku Peter Stano pozvao je Srbiju i Kosovo da rade u skladu sa obavezujućim sporazumima o dijalogu kao i na hitnom povratku kosovskih Srba u sve institucije Kosova.

Na Stanovu izjavu reagovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić. Navela je da je „ovakva reakcija sramota Evropske unije“ i da imenovanje Nenada Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumim, već i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanoj na izborima.

Srpska lista saopštila je večeras da pruža punu podršku i da podržava svaku izgovorenu reč predsednika Aleksandra Vučića koji je, kako su naveli, na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema srpskom narodu na Kosovu i prema državi Srbiji.

***

BONUS VIDEO – O motivima i planovima na mestu ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova za Dnevnik Nenad Rašić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare