Foto: Printscree/YouTube/John Lennon Imagine; Vesna Lalić/Nova.rs

Imam nekoliko molbi za sve vas. Prvo vas molim da zastanete na tren, zatvorite oči i zamislite kakav svet sanjate.

Autorski tekst Branka Miljuša, člana Predsedništva Stranke slobode i pravde, prenosi u celosti:

Ja sanjam grad u kome deca neće morati da napuštaju časove zbog dojava o bombi u školi. Sanjam društvo u kome će svako dete kome je potrebno više pažnje imati ljubav i podršku svih nas bez obzira na to što mu je mama radila na filmu koji nije po ukusu vladaoca. Sanjam sistem koji će biti oslonac svakom mladiću koga su kockarnice koje dozivaju sa svakog čoška uvukle u svet zavisnosti, dugova i kamata. Zamišljam zemlju u kojoj niti jedna žena više neće ostati bez mogućnosti da radi zato što joj je muž politički opredeljen. Sanjam da kuća u Mišarskoj neće postati plen bahatih investitora koji nam ubijaju uspomene na grad koga volim i ljude koji su ga izgradili. Sanjam da govorimo i smejemo se glasno bez straha da će nas neko zbog onoga što pričamo ili onoga što jesmo vređati u medijima ili ugroziti na ulici. Sanjam starost koje se ne plašim jer ne želim da budem teret deci nego joj se radujem jer ću se sa unucima igrati na Tašu.

Foto: A.K./ATAImages.

Kada otvorite oči, zagledajte se u oči onih koje volite i pokušajte da preopoznate njihove snove. Ti snovi pokreću živote. Ti snovi donose promene. Naoružani samo snovima u nedelju uradite šta mislite da trebe uz svest da je borba za snove obaveza prema sebi i budućnosti koju ne moramo da gledamo vec možemo da stvaramo. I zato sledite snove, budite deo promena koje su počele, promena u koje verujete, promena koje garantuju normalan život. A prva promena koja nam treba je zaustavljanje nasilja u kome se gusimo i sve to jer je Srbija protiv nasilja.

Pročitajte još

I treća molba, pustite u nedelju ujutru Imagine od Džona Lenona u slušajte kako peva:

You may say I’m a dreamer

But I’m not the only one,

dok se spremate da uradite veliku stvar, dok se spremate da vratite ono što su vam oteli pre 11 godina – pravo da vas pitaju i da vi odlučujete u kakvom društvu hoćete da živite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar